FC Zwolle loopt uit op directe concurrentie

| 17-09-2010

Middels een eenvoudige 3-0 overwinning op Telstar heeft FC Zwolle de voorsprong op haar concurrenten in de Jupiler League vergroot. Cambuur verloor vrijdag en morste zodoende drie punten, waardoor Zwolle nu alleen koploper is. Sparta speelde gelijk bij RKC Waalwijk (1-1). Naaste belager is nu FC Eindhoven, dat één punt minder heeft dan de Blauwvingers en goed blijft volgen. In de strijd om de eerste periodetitel bedraagt de voorsprong van Zwolle twee punten, aangezien daar geen rekening wordt gehouden met opgelegde minpunten.

In Zwolle kende de ploeg van Art Langeler vrijdag een gemakkelijke avond. Topscorer Sjoerd Ars was opnieuw de grote man bij de Zwollenaren. Nadat hij vorige week in Roosendaal al de enige treffer voor zijn rekening nam, was de aanvaller tegen Telstar ook beslissend. Na een half uur spelen zorgde de 26-jarige centrumspits voor de verdiende 1-0. In de tweede helft tekende Ars - met zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen - ook voor de 3-0. Kort na rust had Danny Schreurs al voor de 2-0 voorsprong gezorgd.

Arne Slot vond dat Zwolle ondanks de ruime overwinning geen gemakkelijke avond had. "Telstar heeft ons goed partij geboden. Pas in de tweede helft kregen we meer ruimte op het middenveld, waar we over het algemeen wel goed mee om zijn gegaan." Waar trainer Art Langeler na afloop sprak over het mogelijk winnen van de eerste periode, zei Slot hier niet echt mee bezig te zijn. "Je hebt niets aan een periode. We moeten naar de ranglijst kijken. Onze doelstelling voor het seizoen was om bovenin te eindigen, het doel moet misschien wel zijn om bovenaan te eindigen." Een uitspraak die aantoont dat de ploeg vol vertrouwen uitkijkt naar de lastige uitwedstrijden tegen Helmond Sport en RKC.

Eerst wordt er dinsdag nog een interessante thuiswedstrijd gespeeld in het kader van de KNVB Beker. Dan komt Willem II op bezoek, de enige club uit de eredivisie die nog geen punt wist te behalen.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Danny Schreurs, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws