FC Zwolle lijdt tweede competitieverlies

| 14-01-2011

FC Zwolle heeft vrijdagavond op onvoorstelbare wijze haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Zwolle ging FC Emmen met een 3-4 zege aan de haal. FC Zwolle, de koploper van de Jupiler League, stond na een half uur spelen op een 3-1 voorsprong, maar verspeelde die marge nog voor rust. Na een rode kaart van Joey van den Berg moest Zwolle de laatste twintig minuten met tien man verder. Een gelijkspel leek in de maak, totdat Hans Denissen de bezoekers in de slotminuut alsnog de winst bezorgde.

Bijna 9.000 bezoekers in het FC Zwolle Stadion zagen dat de thuisploeg aanvankelijk weinig problemen had met de Emmenaren. Ook zonder topscorer Sjoerd Ars, die maandag zijn pas geboren dochter verloor, bleek Zwolle zeer creatief in de voorste linie en toonde zich erg koelbloedig in de afronding. Op aangeven van Bram van Polen wist Danny Schreurs al in de tiende minuut de score te openen en drie minuten later scoorde ook Pepijn Kluin. De stand-in van Ars rondde een wonderschone aanval beheerst af, nadat een eerste inzet nog gekeerd kon worden. Daarmee leek het duel na amper een kwartier tijd al beslist.

Kort na de tweede goal werd Emmen echter door Zwolle terug in de wedstrijd geholpen. Een onzorgvuldige kaats van Said Bakkati leidde de eerste tegentreffer in. Daarna was het weer de beurt aan Zwolle, dat na knap voorbereidend werk van Schreurs via Bram van Polen opnieuw op een riante voorsprong kwam. Emmen bleek daarmee echter nog niet uit het veld geslagen, want nog voor rust wisten de bezoekers doelman Diederik Boer tweemaal te verschalken. Allereerst was het Guus de Vries die het meest alert reageerde bij een vrije trap en op slag van rust was het oud Zwolle-speler Eldridge Rojer die van afstand fraai de 3-3 achter Boer schoot.

In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd en wisten beide ploegen weinig tot geen kansen te creëren. Dat Emmen uiteindelijk de drie punten mee naar huis mocht nemen had het voor een deel te danken aan Joey van den Berg. De linker middenvelder wist in een tijdsbestek van zeven minuten twee gele kaarten te halen en mocht voortijdig gaan douchen. Pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist Emmen de man-meer-situatie uit te drukken in de score, toen Hans Denissen na een blunder van Eric Botteghin vrij van dichtbij mocht aanleggen.

© Jupilerleague.nl

Ondanks de nederlaag, pas de tweede van het seizoen, is er allerminst reden voor paniek in de Overijsselse hoofdstad. Omdat ook concurrent FC Volendam de competitie met een nederlaag hervatte, is Zwolle nog altijd riant koploper. De naaste achtervolger is nu RKC Waalwijk, dat met 4-1 van FC Eindhoven wist te winnen. Zwolle leidt de competitie met 43 punten, gevolgd door RKC op 33 en FC Volendam op 32. Wel hebben de Volendammers nog één wedstrijd in te halen.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Eric Botteghin, Joey van den Berg, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws