FC Zwolle lijdt dure nederlaag in Deventer

| 14-03-2010

FC Zwolle is er zondagmiddag niet in geslaagd om Go Ahead Eagles te passeren in de Jupiler League. In Deventer werd met 1-0 verloren, een stand die na tien minuten al op het scorebord stond. Zwolle kreeg het gehele duel voldoende mogelijkheden en had op basis daarvan zeker een punt verdiend, maar met name Eldridge Rojer was ongelukkig in de afwerking.

Al spelend richting het fanatieke thuispubliek ging Go Ahead Eagles voortvarend van start. Hoewel het veldspel erg slordig was, werd de druk vanaf de eerste minuut opgevoerd en zocht de formatie van geboren Zwollenaar Andries Ulderink nadrukkelijk de aanval. Toch lukte het niet om de uitstekend debuterende doelman René Oosterhof echt te testen. Na tien minuten kon de pas 19-jarige goalie echter wel vissen, nadat Jules Reimerink met een strafschop de thuisploeg op voorsprong had gezet.

De vleugelaanvaller zette na tien minuten spelen zelf een actie in aan de rechterkant, waarna hij overduidelijk door Zdenko Kaprálik werd gevloerd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Tom van Sichem wees terecht resoluut naar de stip. Reimerink ontfermde zich zelf over dit buitenkansje en stuurde Oosterhof de verkeerde hoek in: 1-0.

Het bleek uiteindelijk een doelpunt met een gouden randje te zijn. In de resterende tachtig minuten kreeg Zwolle het niet voor elkaar om de gelijkmaker aan te tekenen. Dat kon vooral Eldridge Rojer zich aanrekenen, want de rappe aanvaller kreeg een aantal opgelegde kansen en prima schietmogelijkheden. In de eerste helft knalde hij van dichtbij hoog over en zag hij een inzet rakelings voorlangs gaan. In het tweede bedrijf faalde hij opzichtiger. Oog in oog met doelman Pasveer treuzelde Rojer net zo lang tot zijn kans geen kans meer was.

Op dat moment had de Deventer ploeg het duel al lang en breed kunnen beslissen, maar keer op keer bleek Oosterhof een prima sta-in-de-weg. Met enkele knappe en bekwame reddingen hield hij Zwolle lange tijd in de wedstrijd. Smetje op zijn prima debuut was het veroorzaken van een tweede strafschop in blessuretijd, na een foute terugspeelbal van aanvoerder Eric Botteghin. Nigel Hasselbaink schoot de bal echter hoog over het doel, waardoor de 52ste IJsselderby met een 1-0 stand de boeken in gaat.

Voetbal, FC Zwolle, Zdenko Kaprálik, Eric Botteghin, Eldridge Rojer, René Oosterhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws