FC Zwolle kampioen van Jupiler League

| 13-04-2012
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

FC Zwolle is vrijdagavond kampioen geworden van de Jupiler League en promoveert daardoor naar de eredivisie. De ploeg van trainer Art Langeler wist voor 11.000 fans in een sfeervol, volgepakt FC Zwolle Stadion niet te winnen van FC Eindhoven (0-0), maar omdat Sparta gelijkspeelde bij Almere City FC (1-1) kon het kampioensfeest alsnog beginnen.

In een levendige eerste helft kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Dat lukte niet. Bij Zwolle ontstond ophef omdat arbiter van dienst Dennis Higler doof bleek voor penalty-claims van Nassir Maachi. De scheidsrechter bestrafte de clubtopscorer zelfs met een gele kaart voor een schwalbe. In de tweede helft was diezelfde Maachi dichtbij een kopgoal. Zijn inzet kon maar ternauwernood uit het doel geranseld worden door sluitpost Ruud Swinkels. Aan de andere kant redde doelman Leon ter Wielen, hij verving de vanwege een hoofdblessure toekijkende Diederik Boer, knap op een hard schot van Youness Mokhtar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uiteindelijk werd er in Zwolle ook in de slotfase niet gescoord. Zodoende moest de ploeg hopen dat Sparta punten zou laten liggen bij Almere City FC. Omdat de Rotterdammers in de slotfase de gelijkmaker moesten incasseren (1-1), werd in Zwolle de schaal tevoorschijn getoverd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken
FC Zwolle: Ter Wielen, Van Polen, Lachman, Aafjes (80. Ter Heide), Van Hintum, Pot, Achenteh, Slot, Narsingh, Maachi , Van den Berg.

FC Eindhoven: Swinkels, Tahapary, Rossen, Van Kouwen, Vanbelle, Van Geele, Van Boekel (65. Pennings), Waalkens, Van Kruijssen, Koç, Mokhtar.

Gele kaarten:
Maachi, Ter Heide (Zwolle), Van Kouwen, Van Boekel, Waalkens, Van Kruijssen (Eindhoven)

Toeschouwers:
11.000

Arbitrage:
Dhr. Higler (scheidsrechter), dhr. Schaap en dhr. De Vries (assistent-scheidsrechters), dhr. Martens (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Kampioenschap FC Zwolle 2012, Eredivisie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws