FC Zwolle heeft de titel voor het grijpen

| 09-04-2012

FC Zwolle heeft de titel in de Jupiler League voor het grijpen. De ploeg van trainer Art Langeler won Tweede Paasdag in Limburg bij Fortuna Sittard met 0-1 door een goal in de tweede helft van Arne Slot en kan daardoor vrijdagavond thuis tegen concurrent FC Eindhoven promotie naar de eredivisie afdwingen.

Het doelpunt van Arne Slot in de tweede helft stond in schril contrast met de start van het duel voor de Zwollenaren. Doelman Diederik Boer viel al na twee minuten spelen uit met een ogenschijnlijk zware oogblessure. Met een nekbrace om verliet de doelman op een brancard het veld. De eerste diagnose was een gebroken oogkas. Nadat het spel enkele minuten had stilgelegen miste Rowin van Zaanen terwijl hij alleen op inval-goalie Leon ter Wielen af mocht. Aan de andere kant stond de paal succes voor Zwolle in de weg. Dat bleek door de treffer van Slot echter niet van invloed op het resultaat.

Omdat FC Eindhoven maandagmiddag in eigen huis verrassend onderuit ging tegen Almere City FC (0-2) heeft die ploeg alleen nog maar een theoretische kans op de titel met negen punten achterstand. Sparta is nu tweede met acht punten achterstand. Bij een zege tegen Eindhoven aanstaande vrijdag kan de titel de ploeg van Art Langeler niet meer ontgaan. Op doelsaldo hebben de Zwollenaren overigens niets te vrezen van Eindhoven, een nederlaag is dus ook niet onoverkomelijk. Sparta heeft een lastige uitwedstrijd bij Almere voor de boeg. Indien de Rotterdammers punten verspelen, mag Zwolle zich officieus kampioen noemen.

Domper op de Zwolse feestvreugde was maandagmiddag de blessure van Diederik Boer, die groggy van het veld moest. “Het leek wel alsof hij twintig glazen wodka op had, zo raar als hij aan het brallen was”, vertelt Joey van den Berg. Vervanger Leon ter Wielen kon zich echter onderscheiden en tikte een te korte terugkopbal van Gerard Aafjes weg voor de voeten van Danny Hoessen. “Dat deed hij heel goed en redde ons”, aldus Rochdi Achenteh. “We lieten Fortuna Sittard het spel maken en speelden compact om vanuit de omschakeling tot kansen te komen”, aldus Achenteh, die zelf aan de basis van de enige treffer stond. “Ik moest als ik de bal kreeg van Bart van Hintum of Maachi de bal cross geven op Arne”, zo was in de rust besloten. “Kwam hij naar me toe: ‘Ik zei het toch’.”

Wedstrijdstatistieken
Fortuna Sittard: Wintjens; Ricksen, Usta, Dreesen, Schroyen, De Boer (63. Geenen), Voorn, Scheelen, Schreurs (77. Gommans), Hoesen, Van Zaanen (71 Diaz).

FC Zwolle: Boer (9. Ter Wielen), Van Polen, Lachman, Aafjes, Van Hintum, Pot, Achenteh, Narsingh, Slot (68. Ter Heide), Maachi (83. Drost), Van den Berg.

Scoreverloop:
56. Arne Slot 0-1

Gele kaarten:
Usta (Fortuna Sittard) en Maachi (Zwolle)

Toeschouwers:
5.460

Arbitrage:
Dhr. Van Hulten (scheidsrechter), dhr. Olthof en dhr. Steegstra (assistent-scheidsrechters), dhr. Vrijhof (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Diederik Boer, Jupiler League, Rochdi Achenteh

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws