FC Zwolle geeft RBC met 6-1 het nakijken

| 08-02-2010

FC Zwolle heeft maandagavond dankzij een klinkende 6-1 overwinning op RBC Roosendaal definitief de aansluiting met de top gevonden in de Jupiler League. De ploeg van trainer Art Langeler kwam in punten op gelijke hoogte met Cambuur Leeuwarden, dat zelf niet in actie kwam, en is Go Ahead Eagles tot op twee punten genaderd. Grote man bij Zwolle was Erik Bakker met een loepzuivere hattrick.

Aanvankelijk leek Zwolle een zware avond tegemoet te gaan want het waren de bezoekers die de leiding namen. Sjaak Polak mocht in de 28ste minuut vanaf elf meter aanleggen voor de 0-1. Niet veel later wees scheidsrechter Michel Winter ook aan de andere kant naar de stip, nadat Rojer onreglementair was gestuit. Arne Slot liet zich dit buitenkansje niet onbenut en knalde de 1-1 tegen de touwen. Vlak voor rust kwam RBC met tien man te staan, omdat Jardim een domme tweede gele kaart incasseerde.

In de tweede helft was het verzet van RBC gebroken. Nadat Ettiëne Reijnen in de 58ste minuut een corner had gepromoveerd tot doelpunt, was het de beurt aan Erik Bakker. Amper twee minuten na de 2-1 schoot Bakker op prachtige wijze zijn eerste doelpunt van de avond binnen, waarmee de zege voor de Zwollenaren werd veilig gesteld. In de 74ste minuut stond Bakker aan het einde van een vloeiende aanval (4-1), waarna hij kort daarop zijn toch al perfecte invalbeurt bekroonde met een mooie derde treffer.

Daarmee was het lot voor de gasten echter nog niet beslecht. Zwolle wist nog één keer het net te vinden, al werd het daarbij geholpen door Boddaert van RBC. Tien minuten voor tijd werkte hij een mislukt schot van Arne Slot ongelukkig in eigen doel. RBC moest de wedstrijd bovendien met negen man eindigen, omdat ook Remacle rood kreeg te zien. Bij FC Zwolle verdwenen Boer, Botteghin en Rojer in het boekje.

Voetbal, FC Zwolle, RBC Roosendaal, Erik Bakker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws