FC Zwolle geeft eredivisieticket weg

| 29-05-2011

FC Zwolle is er zondag niet in geslaagd om promotie naar de eredivisie af te dwingen. De ploeg van trainer Art Langeler zat op rozen met een man meer en een 1-2 voorsprong, maar met een fraaie treffer gooide de 18-jarige Ahmed Musa roet in het eten. Door het 2-2 gelijkspel is Zwolle ook volgend seizoen veroordeeld tot de Jupiler League.

© Jupilerleague.nl

Het leek zo voorspoedig te gaan. In de eerste helft begon Zwolle net zo voortvarend als het eerste duel afgelopen donderdag. De tactiek van trainer Art Langeler, om met Nassir Maachi, Sjoerd Ars en Yanic Wildschut voorin te spelen, zorgde voor onrust bij de thuisploeg. Ballen gingen snel terug op doelman Dennis Gentenaar, VVV leek angstig. Zwolle kon daardoor het spel maken en gevaar stichten. Spits Sjoerd Ars kon een aantal keer in stelling worden gebracht, maar helaas kwam de pass vaak net niet aan.

VVV was via de counter dreigend via het Nigeriaanse duo Ahmed Musa en Michael Uchebo. Laatstgenoemde was dichtbij de 0-1, toen hij tegen de benen van een Zwolse verdediger schoot. Uit de daarop volgende Zwolse uitbraak forceerde de eerstedivisionist de openingstreffer. Wildschut werd diep gestuurd en ging op weg naar Gentenaar, totdat hij door rechtsback Michael Timisela onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Eric Braamhaar kon weinig anders dan de bal op de stip leggen, al had hij ook wel direct rood kunnen geven. Ondanks dat hij dit naliet scoorde Sjoerd Ars vanaf elf meter.

Een identieke situatie deed zich vlak voor rust voor, toen Diederik Boer ook rood had kunnen krijgen nadat hij Musa neerlegde. Ook toen hield Braamhaar het bij geel. Balasz Toth zorgde wel voor de gelijkmaker in een fase dat VVV dreigender was. Eerder had Uchebo al oog in oog gestaan met Boer, maar de Zwolse goalie kwam toen wel als winnaar uit de strijd.

Na rust had Zwolle nog altijd het betere van het spel. De ploeg was via een aantal afstandsschoten gevaarlijk, totdat het moment van Nassir Maachi aanbrak. De aanvaller trok vanaf rechts naar binnen, kreeg de bal via een één-tweetje terug van Bram van Polen en kon doeltreffend de bal langs Gentenaar spelen 1-2. De situatie voor Zwolle werd aangenamer na de domme rode kaart van Toth, die zijn tweede gele kaart kreeg na shirtje trekken.

Vanaf dat moment had Zwolle nog meer het heft in handen. Zo had Maachi een vrije schietkans die in het zijnet belandde. Vlak voor tijd leek VVV rijp voor de sloop, maar viel het doelpunt toch achter Boer. Musa kon tussen drie verdedigers vrij inschieten en dompelde Zwolle en haar massaal meegereisde aanhang in rouw.

VVV Venlo - FC Zwolle: 2-2 (1-2)
'24 0-1 Sjoerd Ars (penalty)
'44 1-1 Balaz Toth (penalty)
'60 1-2 Nassir Maachi
'86 2-2 Achmed Musa

Geel: Timisela (VVV), Boer, Botteghin (FC Zwolle)

Rood: Toth (VVV/'68/2x geel), Michael Timisela (VVV/'89)

Opstelling VVV Venlo: Gentenaar, Timisela, Yoshida, De Regt, El Akchaoui, Vuijicevic (Kruijssen/'69), Toth, Cullen (Nkume/'89), Musa, Uchebo, Ahahaoui (Boymans/'74).

Opstelling FC Zwolle: Boer, Pot, Botteghin, Van der Haar, Bakkati (Schreurs/'88), Van den Berg (Olijve/'80), Van Polen en Slot, Maachi, Ars en Wildschut.

Arbiter: Eric Braamhaar

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws