FC Zwolle en Go Ahead Eagles scoren niet

| 12-02-2012

FC Zwolle is er voor het eerst sinds jaren niet in geslaagd om drie punten over te houden aan de confrontatie met Go Ahead Eagles. De thuisploeg was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, kreeg ook aardige kansen, maar verzuimde om de trekker over te halen. Omdat ook Go Ahead niet al te zuinig omging met haar spaarzame mogelijkheden eindigde de wedstrijd zoals die begonnen was (0-0). Het gelijkspel betekent het eerste puntverlies voor Zwolle in eigen huis dit seizoen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

FC Zwolle koestert al jaren haar ongeslagen thuisstatus in de IJsselderby. In 1989 is er in Zwolle voor het laatst getreurd om een verliespartij tegen Go Ahead Eagles. De editie van 2012 wordt aan dit rijtje toegevoegd, maar verder is het een editie om gauw te vergeten. FC Zwolle is weliswaar de betere partij in een matige derby, maar de kansen die de ploeg van trainer Art Langeler bijeenspeelt worden niet benut. Omdat ook de Deventenaren geen bal achter doelman Diederik Boer prikken, eindigt de wedstrijd zoals die is begonnen (0-0).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Jesper Drost had zich zijn eerste derby als basisspeler wel anders voorgesteld. “Ik had hem liever gewonnen ja, laten we het daar maar ophouden.” De jonge Nunspeter was in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk. Na een kleine tien minuten werd hij diep gestuurd door Rochdi Achenteh, maar het wippertje van Drost ging net naast het doel van Peter van der Vlag. Niet veel later schoot de jongeling een volley op de benen van Van der Vlag, waarna de bal net langs de verkeerde kant van het doel ging. “Dat was wel een aardige mogelijkheid. Ik vond ook dat we de betere ploeg waren”, aldus Drost. Toch kregen ook de bezoekers uit Deventer prima mogelijkheden. Een vrije trap van de Spaanse linksback López werd door doelman Diederik Boer uit de kruising getikt, terwijl Jarchinio Antonia oog in oog met Boer voorlangs schoot. Net voor rust leek Zwolle toch op voorsprong te komen. Nassir Maachi zette aanvoerder Arne Slot oog in oog met Van der Vlag, maar zijn inzet ging net in het zijnet. Drost: “Het was een perfect moment om op voorsprong te komen, dat zou wel lekker zijn geweest.”

Ook na de thee konden beide ploegen niet tot scoren komen. Zwolle kreeg wat kleine kansjes vanuit de tweede lijn en ook via corners was de ploeg van Langeler gevaarlijk. Aan de andere kant was invaller Sjoerd Overgoor dichtbij een doelpunt. Zijn inzet werd vlak voor de lijn gered door Boer, waarna Bart van Hintum de bal wegwerkte. De beide trainers waren het na afloop roerend eens met elkaar. “Het gelijkspel was terecht.” Zwolle-coach Langeler merkte dat de status van de club anders is. “We zijn verwend in Zwolle. Als we een keer een thuiswedstrijd niet winnen zie je meteen bedrukte gezichten.” Volgens de trainer had zijn ploeg beter met de mogelijkheden moeten omgaan. “Er waren drie momenten waarop we hadden moeten scoren. Dat deden we niet. Toch denk ik dat de neutrale toeschouwer wel een leuke partij heeft gezien, met twee ploegen die vol op de aanval speelden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer, Bakkati, Lachman, Pot, Van Hintum, Olijve (60. Bannink), Achenteh, Drost (87. Cicek), Slot, Maachi (66. Mamedov), Van den Berg

Go Ahead Eagles: Van der Vlag, Karami, Kromkamp (77. Gerritsen), Heerkens, López, Suk, Van den Ouweland, Wellenberg (70. Overgoor), Fachtali (60. Houtkoop), Kolder, Antonia

Gele kaarten:
Darryl Lachman (FC Zwolle), Óscar López, Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles)

Toeschouwers:
9.380

Arbitrage:
Dhr. Liesveld (scheidsrechter), dhr. Goossens en dhr. Droste (assistent-scheidsrechters) en dhr. Pérez (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Jesper Drost, Jupiler League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws