FC Zwolle en Eindhoven delen de punten

| 25-09-2011

FC Zwolle heeft een punt over gehouden aan haar bezoek bij koploper FC Eindhoven. De ploeg van trainer Art Langeler kwam twee keer terug van een achterstand en speelde met 2-2 gelijk. De Zwolse eerstedivisionist houdt daarmee uitzicht op de eerste periode, die bij een nederlaag zondag al aan Eindhoven zou zijn vergeven. Zwolle was de betere ploeg, totdat het met tien man kwam te staan. Mustafa Saymak ontving in de zestigste minuut zijn tweede gele kaart na een onbesuisde tackle op oud-Zwollenaar Ivo Rossen.

Hoewel FC Zwolle het betere van het spel had, moest het tot tweemaal toe een achterstand wegwerken. Na een fanatieke openingsfase van de Blauwvingers, kroop Eindhoven na zo’n twintig minuten spelen wat uit haar schulp. De thuisploeg trok nadrukkelijker ten aanval en daar had de ploeg van Langeler zichtbaar moeite mee. In een tijdsbestek van tien minuten incasseerde Zwolle drie gele kaarten, alvorens het ook een doelpunt om de oren kreeg. Rob van Boekel kon na een half uur spelen doeltreffend uithalen en zette zo zijn ploeg op 1-0. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze trok Zwolle weer direct ten aanval. Het inbrengen van Arne Slot - die zijn eerste minuten van het seizoen maakte - zorgde voor meer aanvallende creativiteit. De verdiende 1-1 bleef dan ook niet lang uit. Nassir Maachi schoot in de 58ste minuut schitterend raak vanaf een meter of dertig, nadat hij eerder ook al de lat had geraakt: 1-1. De rode kaart van Saymak zorgde er twee minuten later echter voor dat Zwolle nog niet direct aan een overwinning kon denken. Het was Eindhoven dat direct haar kansen rook en de koploper had ook niet veel tijd nodig om de 2-1 op het bord te krijgen. Josemar Makiavala kon van dichtbij doelman Diederik Boer verschalken en zette zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong.

Het was Joey van den Berg die de Zwolse kansen op de eerste periodetitel levend hield. De middenvelder kopte een kwartier voor tijd de 2-2 binnen uit een corner van Bart van Hintum. Dat bleek het laatste echte wapenfeit van de middag. Met tien man kreeg Zwolle nog wel mogelijkheden om zelfs een overwinning uit het vuur te slepen, maar dat was niet terecht geweest. Dankzij het zwaarbevochten punt spelen de blauw-witten volgende week opnieuw voor de periode. Als Zwolle wint van Telstar en Eindhoven verliest bij MVV, gaat de eerste Bronzen Stier - net als verleden jaar - naar Zwolle.

Wedstrijdstatistieken:
Opstelling FC Eindhoven: Swinkels, Tahapary, De Bock (44. Paridaans), Rossen, Vanbelle, Van Son, Van Boekel, Lucius, Koc, Makiavala (73. Vansimpsen), Mokhtar (56. Waalkens)

Opstelling FC Zwolle: Boer, Bakkati, Lachman, Aafjes (46. Slot), Van Hintum, Olijve, Van den Berg, Achenteh, Van Polen (80. Pot), Maachi, Saymak

Scoreverloop:
28. Van Boekel 1-0
58. Maachi 1-1
67. Makiavala 2-1
75. Van den Berg 2-2

Gele kaarten:
Mokhtar, Lucius, Swinkels (SC Cambuur), Aafjes, Van den Berg, Maachi (FC Zwolle)

Rode kaart:
60. Mustafa Saymak (2x geel) (FC Zwolle)

Toeschouwers
4.100

Arbitrage:
Dhr. Liesveld (scheidsrechter), dhr. Lobbert en dhr. Gerritsen (assistent-scheidsrechters)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Arne Slot, Mustafa Saymak, Joey van den Berg, Nassir Maachi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws