FC Zwolle boekt tweede zege van seizoen

| 27-08-2010

FC Zwolle heeft vrijdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd BV Veendam met 2-0 verslagen. Albert van der Haar bracht Zwolle vlak voor rust aan de leiding. De aanvoerder zag zijn schot via de rug van een tegenstander in het doel verdwijnen. In het tweede bedrijf bepaalde Bram van Polen de eindstand op 2-0. Door de overwinning staat de ploeg van Art Langeler na drie wedstrijden op zes punten. FC Zwolle moest de competitie beginnen met een punt in mindering.

Na een zeer slordig begin, kwam er halverwege de eerste helft verbetering in het spel van FC Zwolle en werden er kansen gecreëerd. De grootste was voor Arne Slot. Sjoerd Ars zag een voorzet over zich heen dwarrelen en ging er achteraan. Vervolgens legde hij de bal panklaar op het hoofd van Slot, die net naast kopte. Het doelpunt vlak voor rust kwam van de voet van aanvoerder Albert van der Haar. Na een diepe bal kwam de bal via Bram van Polen en Ars voor de voeten van de routinier, die hem vervolgens via een verdediger achter doelman Peter van der Vlag schoot. “Gelukkig ging die erin, dat is wat fijner bij de thee”, aldus Van der Haar.

In de tweede helft was de thuisploeg voetballend veruit de betere, zeker na de fraaie 2-0 van Bram van Polen. Ars werd aan de rechterflank de diepte in gestuurd en behield het overzicht. Zijn voorzet over de grond kon door Van Polen simpel worden binnen getikt. Die goal werkte duidelijk bevrijdend. “Pas in die fase lieten we zien dat we fantastisch kunnen voetballen”, aldus Langeler. “We moeten alleen leren dat ook te doen als het moeilijker gaat, wanneer we nog niet door doelpunten zelfvertrouwen hebben getankt.” Kansen op een grotere uitslag waren in het restant van het duel echter niet besteed aan Slot, Ars en Erik Bakker. “Dat is het enige wat we in de tweede helft fout hebben gedaan; meer doelpunten maken”, stipt Van der Haar een verbeterpunt aan.

Voetbal, FC Zwolle, Bram van Polen, Art Langeler, Albert van der Haar, Arne Slot, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws