FC Zwolle boekt minimale zege op Emmen

| 06-04-2012

FC Zwolle is de grote nederlaag van afgelopen zondag bij Cambuur Leeuwarden vrijdagavond te boven gekomen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De Zwollenaren speelden opnieuw geen beste wedstrijd, maar een doelpunt van Nassir Maachi in de tweede helft was voldoende om de drie punten in Zwolle te houden: 1-0. In de eerste helft kreeg FC Zwolle via Giovanni Hiwat en Nassir Maachi al enkele mogelijkheden op de openingstreffer, maar pas in de tweede helft werd het verschil gemaakt.

Daar waar FC Zwolle in Leeuwarden mede verloor door het missen van kansen, leek dit vrijdag de ploeg opnieuw op te breken. In de eerste helft speelde de Zwolse ploeg niet goed, maar was het wel beter dan de Emmenaren. Giovanni Hiwat was halverwege de eerste helft met een afstandsschot al dichtbij de openingstreffer, waarna ook Nassir Maachi een opgelegde kans om zeep hielp. Emmen zette daar op slag van rust nog een gevaarlijk moment tegenover, maar ook de hekkensluiter in de Jupiler League kon de score niet openen.

FC Zwolle kwam ook na de rust niet in het eigen spel, maar nadat doelman Diederik Boer zijn ploeg nog behoedde voor een achterstand, kwam de ploeg na ruim tien minuten in de tweede helft toch op een voorsprong. Nassir Maachi liet de Emmense keeper Harm Zeinstra met een schot in de verre hoek kansloos en zorgde daarmee voor opluchting in de Zwolse voetbalharten. Noch FC Zwolle noch FC Emmen kon na de openingstreffer nog echt gevaarlijk worden, waardoor de drie belangrijke punten vrijdagavond in Zwolle bleven. “Je wil bij 0-0 aanvallen en het publiek verwennen, maar je loopt het risico in het mes te lopen. Gelukkig hebben we wel gewonnen", aldus trainer Art Langeler.

Concurrent Sparta verspeelde op bezoek bij MVV in Maastricht twee punten door met 1-1 gelijk te spelen. Hierdoor staan de Spartanen nu derde, met acht punten achterstand op Zwolle. FC Eindhoven won wel en staat nu met zes punten achterstand alleen op de tweede plaats. “Sparta staat nu op acht punten, die gaan ons niet meer inhalen. Wat is er nu mooier dan dat Eindhoven vrijdag op bezoek komt”, kijkt Langeler vooruit op de naderende ontknoping in de strijd om de titel in de Jupiler League.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Pot, Van Hintum, Achenteh, Slot (66. Ter Heide), Bannink, Hiwat (66. Drost), Van den Berg (76. Saymak), Maachi.

FC Emmen: Zeinstra; Koenders (76. Metaj), Gortz, Fischer, Kunst, De Groot, Velda, Bemba (84. Boztepe), Wolters, Rojer (67. Jongebloet), De Visscher.

Scoreverloop:
57. Nassir Maachi 1-0.

Gele kaarten:
Van Polen (FC Zwolle), Fischer, Metaj (FC Emmen)

Toeschouwers:
9.167

Arbitrage:
Dhr. Bekebrede (scheidsrechter), dhr. Boonman, dhr. Brondijk (ass. scheidsrechters) en dhr. Perez (vierde official).

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Jupiler League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Jupiler League