FC Zwolle A1 met één been in eredivisie

| 04-06-2012

De A1-junioren van FC Zwolle zijn de finale van de nacompetitie zaterdag voortvarend begonnen. In een sfeervol FC Zwolle Stadion waren de jongens van trainer Gert Peter de Gunst sterker dan tegenstander ADO Den Haag, wat resulteerde in een 1-0 overwinning. Trainer De Gunst was niet helemaal tevreden met het resultaat. “Als je hier met meer doelpunten verschil van het veld loopt, stappen wij relaxter in de bus richting Den Haag.”

Het was voor De Gunst puzzelen om een opstelling op papier te krijgen. Aanvoerder Ricardo Malaihollo was geschorst, waardoor Haico Epe van rechtsback omgetoverd werd tot centrale verdediger. B-junior Remon Kroes verving hierdoor Epe als rechtsback. Beide ploegen waren vanaf het eerste fluitsignaal aan elkaar gewaagd, wat leidde tot wat kleine speldenprikjes voor beide doelen. Na een half uur brak Djeremy Zandvliet voor de Zwolse junioren echter wel de ban, door het eerste en uiteindelijk enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

ADO Den Haag begon de tweede helft sterk, maar vooral door toedoen van keeper Rodney Rosink bleef een tegendoelpunt FC Zwolle bespaard. Giovanni Hiwat had FC Zwolle nog naar een grotere voorsprong kunnen schieten, maar Hiwat vond vanaf elf meter de Haagse keeper op zijn weg. ADO zette in de slotfase nog wel aan, maar de Zwolse verdediging hield ‘de nul’. “Wisselingen in het hart van de verdediging op dit belangrijke moment zijn niet ideaal, iedereen heeft dit echter zeer goed opgepakt en de verdediging heeft weinig fout gedaan deze wedstrijd”, zegt Gert Peter de Gunst. Aanstaande zaterdag speelt FC Zwolle in Den Haag de terugwedstrijd om een plaats in de eredivisie. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws