FC Emmen geen partij voor fris FC Zwolle

| 17-04-2010

Het is voor FC Zwolle nog altijd niet duidelijk welke tegenstander het treft in de tweede ronde van de play-offs. De blauw-witte formatie won vrijdagavond zelf kinderlijk eenvoudig van FC Emmen, maar zag ook Excelsior en Go Ahead winnen. Met nog één speelronde op het programma, delen de drie ploegen de derde plaats in de Jupiler League. Na volgende week wordt duidelijk wie elkaar treft in de nacompetitie. Ook Cambuur Leeuwarden kan daarin de tegenstander zijn.

Op bezoek bij FC Emmen kende de ploeg van trainer Art Langeler nauwelijks problemen. FC Zwolle had de hele wedstrijd het betere veldspel, maar was nonchalant in het verzilveren van de kansen. Emmen werd een flinke oorwassing bespaard, want na negentig minuten gaf het scorebord ‘slechts’ een stand van 0-3 in het voordeel van de Zwollenaren aan. Zo lijken de Blauwvingers met nog éé competitiewedstrijd voor de boeg klaar voor de play-offs.

In een uitverkocht Univé Stadion in Emmen waren het voornamelijk de Zwollenaren die de kansen creëerden. Binnen tien minuten spelen was het al raak, toen Cecilio Lopes een voorzet van Etiënne Reijnen binnenkopte: 0-1. Lopes stuurde twintig minuten later zelf Danny Schreurs de diepte in, maar hij wist het net oog in oog met doelman Zeinstra niet te vinden. Na 35 minuten wist Schreurs toch de 0-2 te maken. Hij maakte zich knap vrij bij de eerste paal en kon de voorzet van Eldridge Rojer zo tot doelpunt promoveren.

De tweede helft werd gekenmerkt door een opeenstapeling van kansen voor Zwolle. Het volle uitvak moest echter nog tot de 84ste minuut wachten voor het nogmaals kon juichen. Na gemiste kansen van Lopes en Van Polen, was Rojer wel trefzeker. Met een bekeken lob over keeper Zeinstra tekende hij voor het slotakkoord: 0-3. Daarmee bekroonde hij een prima wedstrijd van Zwolle, die verdiend in een zege voor de bezoekers eindigde.

Voetbal, FC Zwolle, Cecilio Lopes, Danny Schreurs, Etiënne Reijnen, Eldridge Rojer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws