FC Eindhoven wil Zwols feestje verstieren

| 13-04-2012

FC Eindhoven zal er vrijdagavond alles aan doen om het Zwolse kampioensfeest een week uit te stellen. Trainer Erwin Koeman heeft de hoop op een eigen titel opgegeven na de nederlaag van afgelopen maandag, maar kan wel voldoening halen uit het verstieren van een feestje van een ander. “Dat feest in Zwolle willen we graag verstoren”, aldus de Eindhovense oefenmeester. “Er zal een geweldige ambiance zijn. Voor ons is het mooi om voor zoveel mensen te spelen, we moeten laten zien dat we niet voor niets zo hoog op de ranglijst staan.”

“FC Zwolle was vorig seizoen bijna kampioen, maar liet het op het laatste moment glippen”, weet assistent-trainer Pascal Maas. “Nu staan ze weer bovenaan en dat geeft aan dat de ploeg over kwaliteit beschikt. Samen met Sparta Rotterdam zijn we de enige ploeg geweest die het FC Zwolle het hele jaar moeilijk heeft kunnen maken. We gaan ons in Zwolle niet aanpassen, maar blijven zoals het hele seizoen door, proberen met ons eigen spel drie punten te pakken.” Dat zal Eindhoven moeten doen zonder de geschorste Jens van Son en Theo Lucius, die met een gekwetste kuit achterblijft in Eindhoven. Het meespelen van Sjors Paridaans is twijfelachtig. PSV-huurling Youness Mokhtar ontbrak Tweede Paasdag nog tegen Almere City, maar keert na een blessure terug in de selectie.

Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge confrontatie tussen beide ploegen in het Jan Louwers Stadion in een 2-2 gelijkspel. Bij winst zou FC Eindhoven beslag leggen op de eerste periodetitel. Een beter Eindhoven kwam in de eerste helft op voorsprong via Rob van Boekel. Onder aanvoering van Arne Slot, die in de tweede helft zijn rentree maakte na blessureleed, wisten de Zwollenaren de Eindhovense druk te weerstaan. Een schot van Nassir Maachi betekende de gelijkmaker. Nadat Mustafa Saymak aan het begin van de tweede helft tegen een rode kaart op liep en Josemar Makiavala FC Eindhoven opnieuw op voorsprong zette, leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Joey van den Berg maakte een kwartier voor tijd echter 2-2. FC Eindhoven verspeelde een week later de periodetitel na verlies tegen MVV Maastricht, ten faveure van Zwolle.

Voetbal, FC Zwolle, Kampioenschap FC Zwolle 2012

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws