Fantastische opbrengst Maud voor Leven

| 03-05-2012

FC Zwolle United heeft afgelopen vrijdag tijdens de laatste thuiswedstrijd van FC Zwolle ruim 1.600 euro opgehaald voor Stichting Maud voor Leven, de stichting die zich inzet voor de 2-jarige Maud van Hamerveld uit de Zwolse wijk Assendorp.

Op 5 december 2011 hoorden Sjoerd en Carlieke dat hun dochter Neuroblastoom (fase vier met uitzaaiingen) heeft. Die dag veranderde hun leven. Neuroblastoom is een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker, die een overlevingskans kent van twintig procent. In Amerika is een behandeling (immuuntherapie) ontwikkeld die Maud de kans geeft om haar ziekte te overwinnen. De missie van Stichting Maud voor Leven is om Maud die kans te geven! Echter dit brengt grote kosten met zich mee, minimaal 60.000 euro. Stichting Maud voor Leven zamelt daarom geld in voor de familie Van Hamersveld, voor de reis en het verblijf in Amerika.

“Vorige week vrijdag hoorde ik, als ambassadeur van FC Zwolle United, het verhaal van de 2-jarige Maud”, zegt Erben Wennemars. “Als vader weet ik dat de gezondheid van je kind boven alles gaat. Daarom ondersteun ik het doel van Stichting Maud voor Leven van harte. Ik hoop dat ik samen met FC Zwolle en haar partners iets kan betekenen voor Maud en haar gezin. En dat er voldoende geld wordt ingezameld zodat de reis naar Amerika voor Sjoerd, Carlieke, broer Niels (3) en tweelingzus Juul (2) gerealiseerd kan worden!” Net als Erben zet ook rapper Sticks zich graag in voor Maud. Zaterdag 5 mei treedt hij op tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle en zal hij, als ambassadeur van FC Zwolle United, het publiek oproepen massaal ‘Maud’ te sms’en naar 4004.

Verder gaat ook de jongste ambassadeur van FC Zwolle United, Naud (10), zich actief inzetten op zijn eigen school en buurt om zoveel mogelijk geld op te halen voor Maud. Drukkerij Coenradi, sponsor van FC Zwolle en FC Zwolle United, verzorgt geheel kosteloos de speciale scholenactie ‘Hart voor Maud’. Dit is een actie in de vorm van een spaarpothartje. Deze spaarpot kunnen kinderen zelf in elkaar knutselen en opleuken met kleurtjes en glimmers. Kinderen kunnen zo in hun eigen omgeving geld ophalen voor Maud. Binnenkort nodigt Maud voor Leven alle scholen in Zwolle uit om hier aan deel te nemen.

Wil jij Maud helpen? Steun Maud voor Leven! Maak je donatie over op rekeningnummer 1306.07.851 van de Rabobank te Zwolle ten name van Stichting Maud voor Leven onder vermelding van FC Zwolle United. Heb je vragen? Kijk voor meer informatie op de website www.maudvoorleven.nl. Hier kun je ook via een machtigingsformulier je eenmalige donatie overmaken. Ook is Stichting Maud voor Leven te volgen op Twitter en Facebook. Heb je een persoonlijke vraag? Neem dan contact met op met het dagelijks bestuur van Stichting Maud voor Leven: Geke van Dorp (06-22589083) of Ellis Aardenburg (06-27836062).

FC Zwolle, Erben Wennemars, PEC Zwolle United, Sticks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws