Falco Olivier verpulvert persoonlijk record

| 03-03-2012

BB-loper Falco Olivier heeft zaterdag zijn persoonlijk record op de 10 kilometer verpulvert. In de traditioneel sterk bezette Veneboerloop in Drachten dook hij met 34:13 bijna een minuut onder zijn oude toptijd. “Vorige week ging het al prima en ik heb ontspannen naar de race kunnen toewerken”, vertelt een dolblije Falco.

“Na één kilometer vond ik mezelf in een snel groepje en ik kon goed meekomen. Halfweg, op vijf kilometer, zaten we met een tussentijd van 16:42 maar net iets boven mijn persoonlijk record op de vijf. Toen wist ik dat een goede tijd erin zat en heb geconcentreerd kunnen doorlopen”, aldus Falco Oliver, die ook andere BB-lopers goed zag presteren in Drachten. Zo verbeterde Arne Mulder zijn PR. Met een tijd van 33 minuten en 19 seconden werd hij negende overall en vijfde in zijn categorie.

Verder liep Hans Lindeboom zich door een moeilijk moment op acht kilometer heen en kwam uit op 34:07. Coach Berthold Berger werd vijfde in zijn categorie (H40) in 34:59. Marten Bolt eindigde met 39:58 als zevende bij de 50-plussers. En bij de dames tot slot was Margje Timmerman in goeden doen. Met een evenaring van haar persoonlijk record werd zij achtste in 42:55.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Berthold Berger, Falco Olivier, Arne Mulder, Margje Timmerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws