Fabio Jakobsen wint Craft Ster van Zwolle

| 04-03-2017

Fabio Jakobsen heeft zaterdagmiddag de 57ste editie van de Craft Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. De 20-jarige renner van SEG Racing Academy won op de Ceintuurbaan in Zwolle de sprint van een kopgroep van negen. Jim Lindenburg (Metec TKH) sprintte naar de tweede plaats. Gert-Jan Bosman (Destil-Piels) maakte het podium compleet. Zwollenaar Rick Mensink reed geen sterke Ster en haalde de finish niet. Dat lukte Heini Koornberg (90) en Simon Broekhuis (105) namens Hanzerenners Zwolle wel.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Onder prima weersomstandigheden werden om 12.00 uur 158 renners, verdeeld over twintig ploegen, weggeschoten voor de 57ste Craft Ster van Zwolle. Vanaf het Grote Kerkplein werd er allereerst koers gezet richting Wijhe. Al na zo’n 25 kilometer ontsnapte een vijftal renners uit het peloton. Fabio Jakobsen sprong er achteraan en niet lang daarna volgde nog een drietal. Deze kopgroep van in totaal negen man werkte goed samen en reed al snel een behoorlijke voorsprong bijeen, de maximale voorspong liep op tot wel acht minuten. De kopgroep bestond uit: Gert-Jan Bosman (Destil-Piels), Jim Lindenburg (Metec TKH), Gijs Meijer (Babydump Cycling Team), René Hooghiemster (Babydump Cycling Team), Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy), Dick Janssen (WV De Jonge Renner), Wim Kleiman (Sensa Kanjers voor Kanjers), Dex Groen (West Frisia) en Melvin van Zijl (Vlasman Cycling Team).

De samenwerking in het peloton liep niet echt lekker. Dit kwam onder meer door een valpartij en een aantal lekke banden. De organisatie was ver te zoeken. Met ongeveer 40 kilometer te gaan werd duidelijk dat de kopgroep uit de greep van het peloton zou blijven, met nog altijd een ruime voorsprong van vijf minuten. Zodra de renners uit de kopgroep dit beseften, werd het tijd voor de eerste aanvallen. Onder meer Hooghiemster, Lindenburg, Van Zijl en Jakobsen vielen meerdere keren aan en probeerden weg te rijden uit de kopgroep. Een echt gat werd er niet geslagen, waardoor de kopgroep zich op kon gaan maken voor een sprint met negen. De blikken waren voornamelijk gericht op Jakobsen, de Nederlands kampioen bij de beloften. Toch was het Wim Kleiman die op een kilometer voor de streep aanging. Jakobsen reageerde direct en kon vanuit het wiel van Kleiman zijn winnende sprint aan gaan.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Achter winnaar Fabio Jakobsen finishte Jim Lindenburg op plaats twee. Gert-Jan Bosman eindigde op de derde plaats. Laatstgenoemde kreeg na afloop van de wedstrijd tevens de bolletjestrui van Topcompetitie om de schouders gehangen, want hij wist als eerste de streep bovenop de Lemelerberg te passeren. Wim Kleiman pakte als beste clubrenner de blauwe trui. De prijs van de strijdlust werd toegekend aan Melvin van Zijl.

Zie ook:
Hanzerenners dolblij met optreden in Ster
Videoreportage 57ste Craft Ster van Zwolle
57ste Craft Ster van Zwolle in 68 foto's

Wielrennen, Ster van Zwolle, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws