Extra medische zwemuren in Hanzebad

| 02-11-2011

Het Zwolse Hanzebad gaat speciale zwemuren introduceren voor mensen die na revalidatie- of ziekteproces het dringende advies van hun behandelende medici hebben meegekregen om vooral op een verantwoorde wijze te blijven bewegen. Door regelmatig oefeningen te doen, wordt je weerstand groter en conditie beter. Dat is voor iedereen belangrijk, maar helemaal als uw lijf kwetsbare punten heeft. Maar hoe beweeg je op een verantwoorde manier, als je ziek bent geweest?

Ontspannen in je vel zitten, je fit voelen en ervaren dat het lijf aan het werk is; dat doet bewegen onder andere met een mens. Maar ben je bijvoorbeeld chronisch ziek, heb je een operatie ondergaan of een revalidatietraject afgesloten, dan is sporten vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Sezz biedt dan uitkomst! Als je een medische beperking hebt kun je in verwarmd water soepeler en sterker worden met beproefde oefeningen. Op een verantwoorde manier, want deskundige begeleiders zijn continu aanwezig.

Negen personeelsleden van de Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle (Sezz) hebben het laatste jaar een speciale cursus medisch zwemmen gevolgd. Donderdag wordt hen het examen afgenomen en aansluitend krijgen zij hun diploma. Veel ex-patiƫnten (zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, reuma , longaandoeningen, klachten aan gewrichten en ex kankerpatiƫnten) zullen in de toekomst veel voordeel hebben van hun expertise en de nieuwe speciale zwemuren, specifiek gericht op hun doelgroep. Kijk voor meer informatie op www.sezz.nl of neem contact op met de receptie van het Hanzebad: 038-4650563.

Zwemmen, Sezz, Hanzebad

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws