Exstudiantes promoveert naar eredivisie

| 22-05-2017

Het eerste damesteam van Exstudiantes Zwolle heeft afgelopen vrijdag promotie afgedwongen naar de eredivisie. Tijdens de laatste speelronde van de play-offs was een 3-1 overwinning op Mazzelstars uit Zoetermeer voldoende om een stap omhoog te maken. “De promotie is de kroon op een zeer succesvol seizoen. Eerder werd het team al ongeslagen kampioen in de hoofdklasse”, meldt het bestuur van de vereniging.

Een overwinning was vrijdag noodzakelijk om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van het andere play-off duel tussen VIOD en OS Lusitanos. Door alle spanning liep de eerste helft stroef, maar in de tweede helft ging het een stuk beter. Er werd als vanouds gecombineerd en uiteindelijk lukte het om de overwinning veilig te stellen. Daarmee pakten de dames van Exstudiantes één van twee beschikbare promotieplekken naar de eredivisie. “De dames kennen elkaar van een gezamenlijke periode bij voetbalclubs Be Quick ’28 en PEC Zwolle. Daar op het veld de individuele ambities zijn waargemaakt, is vorig jaar het idee ontstaan de aandacht te verleggen naar de zaal. En met succes”, laat de club nog weten.

Het nieuwe seizoen in de eredivisie start begin september. Exstudiantes Zwolle speelt haar thuiswedstrijden in de WRZV-hallen. Het team is nog wel op zoek naar een hoofdsponsor, om zo de kosten ietwat te kunnen drukken.

Voetbal, Zaalvoetbal, Exstudiantes Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws