Europese top actief bij Indoor Tractor Pulling

| 31-01-2019

Voor liefhebbers van tractorpulling is het vrijdag 8 en zaterdag 9 februari weer twee dagen lang genieten geblazen in de IJsselhallen Zwolle. Op de vrijdag klinkt om 18.00 uur het startschot voor Trekkerweb Indoor Farmstock. En op de zaterdag gaat om 11.00 uur de jaarlijkse Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling van start.

© Dennis Vos

Op vrijdag 8 februari binden de sport- en supersporttractoren de strijd met elkaar aan tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock. En een dag later staat de 36ste editie van Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling op het programma en vertonen ‘de grote jongens’ hun kunsten op de kleibaan in Zwolle. De eerste sessie (11.00 uur) start met de Two Wheel Drive trucks. Daarna is het de beurt aan de Light Modifieds. Door de kenners wordt al uitgekeken naar Team Gators uit Denemarken. Dit team beschikt over een werkelijk schitterende machine, met één motor die linksom draait en de andere rechtsom.

Als laatste op de zaterdagmiddag komen de Unlimiteds aan de start. Met daarbij een primeur. De Aftermath van Dan Whittingham (Groot-Brittannië) komt ook voor het eerst met vijf motoren (10.000 pk) op het chassis in actie in wedstrijdverband. De avondsessie start om 18.00 uur. Dit jaar openen de Mini Unlimiteds, gevolgd door de Modifieds. De afsluitende klasse is de Vekoma Frictie. Met deelnemers uit onder meer Nederland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden is de top van Europa aanwezig in Zwolle.

© Dennis Vos

Team Lambada uit Zwolle rijdt dit jaar helaas niet mee, maar is wel aanwezig. Wim Dingerink geeft op zaterdag, tussen de sessies in, een speciale presentatie over de techniek van hun motoren. Deze presentatie heeft plaats in het gratis te bezoeken beursgedeelte, waar ook diverse verkoopstands staan met tractorpulling-gadgets. Ook kunnen bezoekers gratis naar het rennerskwartier om de machines van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de coureurs. Meer informatie en kaartverkoop: www.indoortractorpulling.nl.

IJsselhallen, Autosport, Tractor Pulling

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws