Ester de Vries: ‘Het wordt keihard werken’

| 11-01-2018

Voor de volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal is de korte vakantie ten einde. Aankomende zaterdag begint de tweede helft van het seizoen en daarin hoopt de ploeg in ieder geval de huidige derde positie op de ranglijst vast te houden. “Het wordt keihard werken, maar ik heb er geloof in”, stelt passer-loper Ester de Vries.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Als je de positie op de ranglijst van Regio Zwolle Volleybal bekijkt, dan lijkt het erop dat de ploeg een prima eerste seizoenshelft heeft gedraaid. Een derde plaats is precies wat de Zwolse dames willen en dus lijkt het positief. Maar aan de andere kant beklemt je ook een ander gevoel: die van wisselvalligheid. Zo vloog de ploeg uit de beker door te verliezen van het tweede team van Alterno en verloor het punten tegen enkele laagvliegers. “Maar dat hoort erbij”, vindt De Vries. “Dit team speelde voorheen altijd tegen degradatie. Nu is er ineens een heel andere vorm van druk en daar is een bepaalde vorm van focus voor nodig. Daar zijn we ons nu heel erg van bewust.”

De wisselvalligheid is er, maar toch kijkt De Vries met een positief gevoel terug op het eerste deel van het volleybaljaar. “Tevreden zijn we nooit, want we willen altijd beter worden en beter presteren. Toch hebben we in de eerste helft al best goede prestaties neergezet. Tussendoor wat mindere, maar zoals ik al zei: dat hoort erbij”, vertelt de 25-jarige De Vries, die inmiddels al helemaal gesetteld is in Zwolle. Ze kwam bijna een jaar geleden naar Regio Zwolle Volleybal en woont inmiddels, met veel plezier, in de stad. “Ik ben hier inmiddels al bijna een jaar en dat is langer dan bij mijn clubs in het buitenland, haha. Zwolle is een leuke stad en ook bij de club heb ik het goed naar mijn zin. Alles wordt goed geregeld.”

Plaats in top vier
De Vries neemt binnen de ploeg een steeds belangrijkere rol in, al blijft ze zelf met beide benen op de grond. “Ik ben ook wisselvallig geweest en ben sowieso niet iemand die snel tevreden is. Ik hoop iedere wedstrijd weer beter te zijn dan een week eerder”, zegt de passer-loper, die zaterdag met haar ploeg bij Set-Up '65 aan het volgende deel van de competitie begint. Er staan nog vijf reguliere competitiewedstrijden op het programma en in die periode wil de ploeg vooral rond de derde plaats blijven. “Aan het begin van dit seizoen was ons doel om derde of vierde te worden en het zou mooi als we dat halen. Met dit team en deze staf kan dat zeker. We gaan er vol voor.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Ester de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws