Erik Bakker: ‘Die dingen gebeuren altijd’

| 24-10-2017

Eigenlijk speelt PEC Zwolle-middenvelder Erik Bakker dinsdagavond een gedrocht van een wedstrijd. Hij is in de passing niet geweldig en mist ook verdedigend wel eens een bal. Toch is hij na afloop de held van de avond, omdat hij zijn ploeg via een strafschop langs Kozakken Boys schiet: 3-2. “Het is mooi dat het ook voor PEC Zwolle lukt”, lacht de middenvelder.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er staat best wat druk op de penalty van Bakker, omdat PEC Zwolle ietwat in de problemen zit. Het lukt niet om het bekerklusje tegen Kozakken Boys in negentig minuten te klaren en dus is er een verlenging nodig. In die verlenging krijgt PEC het maar niet voor elkaar om de doelman van de amateurs te verslaan, totdat Bakker van elf meter mag aanleggen. Kort voor het einde van de eerste verlenging begint hij zijn aanloop en schiet raak. Logischerwijs, omdat Bakker nou eenmaal nooit een penalty mist. “Ik voelde niet echt druk, maar dacht er wel over na dat het mijn eerste voor PEC Zwolle was. Eerder was het voor Cambuur, in een ander stadion en in een ander shirt. Dit was mijn eerste officiële voor PEC en dat ging wel even door mijn hoofd. Had ik ook wel even de tijd voor trouwens, want het duurde wel twee minuten voor ik mocht nemen”, zegt de hoofdpersoon.

Hij is daarmee de verlosser van de avond en daardoor zit PEC Zwolle donderdagavond in de koker voor de bekerloting. “Zij kwamen in de tweede helft amper op onze helft, maar toch maken ze de 2-2. Dat soort dingen gebeuren volgens mij altijd in de beker. We hebben genoeg kansen gehad om te scoren”, weet Bakker, die zelf geen oordeel had over het penaltymoment. Gwaeron Stout zou Ryan Thomas ten val hebben gebracht, vond scheidsrechter Kooij. “In het veld dacht ik direct dat het er wel eentje was, maar ik kon het niet goed zien. Ik vond dat we er eerder wel eentje moesten hebben, met Wouter Marinus. Uiteindelijk was het een lastige avond”, concludeert Bakker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, KNVB Beker, Erik Bakker, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws