Eric van den Ham derde in Vollenhove

| 13-11-2017

THOR Zwolle-atleet Eric van den Ham heeft afgelopen weekend twee podiumplaatsen bemachtigd op de korte survivalrun in Vollenhove. De trainer en veteraan eindigde overall als derde en dat was voldoende om bij de veteranen als eerste over de streep te komen. Jurrian van Dam kwam op diezelfde afstand als zevende over de meet, terwijl Arjan Fuite het met een zeventiende positie moest doen.

Het parcours in Vollenhove ging door modderige akkers, weilanden en slootjes, met schuine hellingen. Het was in combinatie met hevige regenbuien en zware combinatiehindernissen een stuk pittiger dan voorgaande jaren, maar dat deerde de Thorianen niet. Marijn Gerrits (8 kilometer) en Hanneke van den Belt (13 kilometer) wisten zich, door middel van het halen van deze run, te kwalificeren voor de competitie korte survivalrun. Bij de midden-lange survivalun moesten de atleten naast vijf kilometer ook nog een paar extra pittige obstakels overwinnen. Thomas Bervoets raakt steeds beter in vorm en eindigde met een veertiende plaats als eerste Thoriaan, kort gevolgd door talent Thom van Cappellen en veteraan Dries Kelderman. Zij eindigden respectievelijk als zestiende en twintigste.

Op de 13 kilometer koppelrun was THOR nagenoeg onverslaanbaar. Deze categorie werd gewonnen door Alexander van Dalfsen en Gerbrand Bleijenberg, die clubgenoten Christian Boy en Jaap Huurman achter zich wisten te houden. Dat duo werd derde. De jeugd van THOR was ook goed vertegenwoordigd. Ondanks een trainingsachterstand wist Paul van ’t Veld in de oudste jeugdcategorie als vijftiende te eindigen. In de B- en C-categorieën presteert de Zwolse jeugd steeds beter. Justin Stoute was het snelste jeugdlid in de B-categorie, terwijl Wout Wilmink in de C-categorie als achtste over de finish kwam. Tot slot startte een groep van 25 Thorianen in de recreatieve run over 5 kilometer. Opvallend was de prestatie van Meindert Vos, die pas drie maanden actief is in de sport. Hij werd knap zevende.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws