Eric Braamhaar beloont CSV met certificaat

| 14-04-2013

CSV ’28 heeft zaterdag uit handen van KNVB-scheidsrechter Eric Braamhaar een KNVB-ARAG FairPlay certificaat ontvangen. Deze certificering staat symbool voor een professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging. Dit initiatief is een onderdeel van de samenwerking van de KNVB met rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG.

Sonja Stalfoort, manager marketing en communicatie bij ARAG, legt uit; “Toezien op FairPlay is niet alleen de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter, maar van ons allemaal. Om dit te ondersteunen hebben we in samenwerking met de KNVB, speciaal voor het amateurvoetbal, een FairPlay certificering ontwikkeld. Deze certificering helpt amateurclubs het scheidsrechterskorps te professionaliseren en de spelregels onder de aandacht te brengen. Op deze manier leveren wij samen met de KNVB een belangrijke bijdrage aan sportiviteit en respect op de Nederlandse voetbalvelden.”

KNVB-scheidsrechter Eric Braamhaar becommentarieert: “Ik ga graag bij amateurclubs op bezoek om te praten over een goed arbitragebeleid. Zonder scheidsrechter, geen voetbalwedstrijd. Daarom is het van groot belang dat juist binnen het amateurvoetbal de focus ligt op een goed en zichtbaar scheidsrechterscorps.” Aankomende weken trekken KNVB-scheidsrechters het land in om nog meer amateurverenigingen hun KNVB-ARAG FairPlay certificaat te overhandigen. Clubs die ook in aanmerking willen komen, kunnen terecht op de website www.arag.nl/fairplay.

Sinds januari 2011 is ARAG partner van de KNVB-scheidsrechters. Een goede match; daar waar scheidsrechters toezien op FairPlay op het voetbalveld, ziet ARAG toe op een juridisch FairPlay buiten de voetballijnen. Voor meer informatie zie www.arag.nl/knvb

Voetbal, KNVB, CSV ‘28

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws