Erepenning voor Zwolse medaillewinnaars

| 26-02-2014

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft woensdag aan Lotte van Beek en de broers Michel en Ronald Mulder de erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt. Tijdens de huldiging op het Grote Kerkplein ontvingen zij de zilveren penning als blijk van waardering voor hun schaats- en skeelerprestaties. Hun sportprestaties hebben een grote uitstraling op Zwolle, waardoor zij aansprekende ambassadeurs zijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De gebroeders Mulder kregen de erepenning en bijbehorende oorkonde als blijk van waardering voor hun unieke schaats- en skeelerprestaties. De broers zijn bevlogen schaatsers en skeeleraars die hun eigen weg hebben gezocht en grenzen hebben verlegd. Met hun overtuiging dat je talent moet ontplooien en er toewijding en volharding nodig is om je doel te bereiken, zijn zij een bron van inspiratie voor jonge sporters. Ook Lotte van Beek kreeg de erepenning voor haar schaatsprestaties. Zij kan sinds haar doorbraak bij de senioren in 2012 terugzien op een ijzersterk 2013, waarmee zij zich kwalificeerde voor de Olympische Winterspelen 2014. Met als resultaat goud en brons. Lotte is een jong getalenteerd schaatser met een grote toekomst voor zich. Zij is een nuchtere doorzetter die met jeugdig enthousiasme haar schaatsdroom waarmaakt.

De erepenning is een specifiek Zwolse onderscheiding die in 1978 werd ingesteld en wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. De zilveren penning is bedoeld voor Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor Zwolle of verdiensten die een grote uitstraling op Zwolle hebben. De schaatsers zorgen er voor dat ook de jonge generatie vertegenwoordigd is binnen het gezelschap erepenninghouders dat met de schaatsers 25 personen telt. De gemeente Zwolle maakt onderscheid tussen de zilveren penning (verbonden aan het erepenninghouderschap) en de gouden penning (verbonden aan het ereburgerschap). Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburger van de stad.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Gemeente Zwolle, Schaatsen, Ronald Mulder, Olympische Spelen, Lotte van Beek, Michel Mulder, Burgemeester Henk Jan Meijer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws