Eremetaal voor zwemmers ZV 44 op NK

| 18-06-2019

De zwemmers van ZV 44 hebben bij de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen (NJJK) lange baan in Eindhoven maar liefst drie zilveren medailles en vier bronzen medailles bemachtigd. Daarnaast zwom ook het meisjes jeugd estafetteteam, bestaande uit Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman, Daniëlle Meinema en Naomi Polinder, tot tweemaal toe naar brons.

ZV 44 was in Eindhoven met maar liefst vijftien zwemmers vertegenwoordigd. Bij de dames jeugd 2 zwommen Daniëlle Meinema, Lindsey Berghuis en Lotte Pieterman zich naar het erepodium. Meinema bedwong de loodzware 400 meter wisselslag en zwom maar liefst negen seconden van haar inschrijftijd af. Haar tijd (5.13,80) leverde haar een zilveren medaille op. Berghuis finishte op de 200 meter vrije slag in een tijd van 2.09,40 en pakte daarmee het brons. Ook clubgenoot Pieterman zwom een persoonlijk record. Haar tijd op de 50 meter schoolslag was eveneens goed voor een bronzen plak.

Junioren 1 zwemster Carlein Polinder verscheen drie keer aan de start. Op de 200 meter rugslag steeg de talentvolle Zwolse zwemster zelfs boven zichzelf uit. Haar stabiele race leverde haar niet alleen een persoonlijk record op, maar ook een prachtige derde plaats op het erepodium.

Ook de jongens junioren gaven hun visitekaartje af. Junioren 3 zwemmer Vince van der Pal toonde zelfs aan in bloedvorm te verkeren. Op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag wist hij zich met een zeer scherpe tijd te plaatsen voor de finale. In de finales piekte hij op het juiste moment. Zijn fenomenale eindtijden (24,70 op de 50 meter vrije slag en 54,69 op de 100 meter vrije slag) leverden hem twee zilveren plak op. Naast Van der Pal gaf ook junioren 2 zwemmer Sven Klink acte de présence in Eindhoven. In een spannende race tikte hij op de 200 meter rugslag als derde aan en wist hij zich het brons toe te eigenen.

Namens ZV 44 verschenen verder ook Robin van den Berg, Veerle Riezebos, Michelle van den Hoofdakker, Nora Weerman, Puk Lubbers, Roos Arnold, Jolijn Liezen (estafette) en Ruben Hoeve (estafette) aan de start in Eindhoven. Zij wisten menig persoonlijk record te verbreken en noteerden keurige eindtijden die de jonge zwemmers een flink aantal top 10-noteringen opleverden.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws