Eredivisie nog ver weg voor FC Zwolle

| 06-05-2010

FC Zwolle is de play-offs donderdagavond begonnen met een nederlaag. In Zwolle was Excelsior met 0-1 te sterk. De Rotterdammers kwamen al vroeg op voorsprong via een treffer van Guyon Fernandez en hielden in de resterende tachtig minuten stand.

Excelsior begon sterk in Zwolle. De eerste goede kans voor de equipe van Alex Pastoor leverde onmiddellijk een treffer op. Namens Zwolle verspeelde Etiënne Reijnen de bal simpel op het middenveld en de counter was vlijmscherp. Fernandez werkte de bal langs doelman Diederik Boer en schonk zijn ploeg daarmee een belangrijke voorsprong. De Zwollenaren deden er vervolgens een schepje bovenop en werden kort na de tegengoal gevaarlijk via kansjes van Danny Schreurs, Albert van der Haar en Eldridge Rojer. Maar een Zwolse treffer bleef uit.

Ook na rust kreeg Excelsior meteen een goede kans. Kermit Erasmus weigerde echter het duel in het slot te gooien. Zwolle probeerde van alles, maar kon niet gevaarlijk worden. Arne Slot zag twee afstandsschoten ver over het doel van Arjan van Dijk vliegen en de goalie keerde nog een lage inzet van Schreurs. Veel meer zat er niet in voor de teleurstellende Zwollenaren, die van geluk mochten spreken dat de snelle aanvallers van Excelsior in de slotfase geen gebruik maakten van de geboden ruimte. Zondag speelt FC Zwolle de tweede wedstrijd in de play-offs in Rotterdam.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Albert van der Haar, Danny Schreurs, Diederik Boer, Etiënne Reijnen, Eldridge Rojer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws