Erben Wennemars terug in schaatssport

| 28-06-2011

Ruim een jaar na zijn sportieve pensionering keert Erben Wennemars terug in de schaatssport. De oud-wereldkampioen sprint krijgt een belangrijke rol in de nieuwe structuur rond de nationale teams op de ploegachtervolging. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Na het debacle van Vancouver besloot de KNSB een nieuwe weg in te slaan. Wopke de Vegt, bondscoach op het teamonderdeel, moest afgelopen seizoen het veld ruimen en daarnaast werd een nieuwe structuur aangekondigd die Olympisch succes moet garanderen. Hoofdsponsor KPN maakte daarvoor zelfs extra geld beschikbaar. In de nieuwe structuur krijgen de drie coaches van de grootste commerciële ploegen (Jac Orie, Gerard Kemkers en Jan van Veen) een belangrijke stem in het geheel. Aan de andere kant wordt een drietal ‘neutrale’ mensen ingehuurd, van wie Erben (35) er één is.

Hij krijgt gezelschap van VU-wetenschapper Jos de Koning. Nummer drie zou nog geen definitieve toezegging hebben gedaan. Woensdag zal de KNSB de nieuwe structuur en de namen officieel bekendmaken op een persconferentie in Heerenveen.

Schaatsen, KNSB, Erben Wennemars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws