Empower en Dieze West starten project

| 06-10-2014

Voetbalvereniging Dieze West en stichting Empower starten woensdag 15 oktober met voetbal voor jongeren met een autisme spectrum stoornis in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar. Dieze West stelt al haar faciliteiten ter beschikking en stichting Empower zet een team van acht begeleiders in, die enerzijds geschoold zijn om met jongeren met autisme te werken en anderzijds gediplomeerd voetbaltrainer zijn.

© Pedro Sluiter - PhotoPress Images

Jongeren die aan het project mee willen doen hoeven geen lid van Dieze West te worden en kunnen later instromen bij een voetbalvereniging bij hun in de buurt. Voor beide organiserende partijen gaat met het voetbalproject een lang gekoesterde droom in vervulling. “Over het algemeen is het voor kinderen met autisme moeilijker om binnen een regulier team te functioneren”, vertellen Lex Koelmans en Johan Eshuis van Empower. “Daarnaast is het zo dat ze uiteindelijk wel willen voetballen bij een team in hun eigen wijk of buurt met de kinderen waar ze normaal ook mee spelen.” Daarom hebben Dieze West en stichting Empower ook als doel gesteld dat ze de deelnemers aan het project willen voorbereiden om straks in een regulier team in hun eigen wijk te kunnen laten spelen.

Beide organisaties houden er echter ook rekening mee dat straks de veilige plek aan Het Hoge Laar ook blijvend kan zijn voor sommige jongeren. “Ze horen niet thuis bij het gehandicapten voetbal, maar in het reguliere voetbal passen zij ook niet. De groepen zijn voor hen te groot en er zijn teveel prikkels aanwezig. Hiermee zijn zij overvraagd.” De deelnemers worden verdeeld in twee groepen, een groep van 7-11/12 jaar en een groep van 12/13-16 jaar. De inschrijving voor het voetbalproject is gestart en er hebben zich al acht jongeren aangemeld. Wil je ook meedoen? Er is nog voldoende plaats voor deelname. Meld je aan via infono@spmstichtingempower.nl.

Voetbal, Dieze West, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws