Emiel Diender per direct nieuwe trainer CSV ‘28

| 25-01-2019

Emiel Diender is per direct de nieuwe hoofdtrainer van CSV ‘28. De derdeklasser zocht, na het plotselinge vertrek van Martin Reijnders, naar een nieuwe eindverantwoordelijke en na een lange zoektocht is Diender geschikt bevonden. “Ondanks dat het zijn eerste klus als hoofdtrainer is, ziet het bestuur de potentie en ambitie in hem”, meldt de vereniging.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De voetbalgeschiedenis van Diender ligt bij DOS Kampen. Hij was in Kampen vijftien jaar speler van het eerste elftal en heeft als trainer meerdere jaren het tweede elftal van de club onder zijn hoede gehad. “Als je beter wil worden, moet je actie ondernemen. Niets komt aanwaaien. Ik kan gelijk instappen, omdat ik, vanwege de geboorte van mijn zoon, een jaar niets wilde doen. Maar deze kans wilde ik niet laten lopen”, stelt de nieuwbakken coach, die ondersteuning krijgt van René Kaltofen. Hij was interim-trainer, maar wordt nu weer assistent-trainer.

Diender is positief over de toekomst van zijn nieuwe club. “Ondanks de stand en de wat onrustige periode binnen de vereniging, zie ik een frisse groep. Een jonge, leergierige groep, die genoeg perspectief heeft en wil presteren. Ze willen de strijd aangaan, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Dat was voor mij een overtuigend argument om in te stappen”, zegt de coach, die ook een rol gaat spelen in het nieuw te vormen jeugdbeleid. “Dat doe ik vanuit mijn achtergrond in het sportonderwijs. Een prachtige uitdaging, aangezien er talent genoeg is. Ik hoop een stabiele factor te zijn.”

Voetbal, CSV ‘28, Emiel Diender

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws