Emiel Diender en CSV ’28 gaan uit elkaar

| 08-11-2019

Emiel Diender en CSV ‘28 beëindigen aan het einde van het lopende voetbalseizoen de samenwerking. De trainer van de Zwolse vierdeklasser heeft ambities en gaat op zoek naar een club dat uitkomt op een hoger niveau. “Dit was echt een keuze tussen hart en verstand”, meldt de oefenmeester.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een opvallend besluit, want Diender en CSV ‘28 leken uitermate blij te zijn met elkaar. Het is ook niet dat de trainer het niet naar zijn zin heeft, want zijn keuze is vooral gebaseerd op ambitie. “Emiel wil zich als trainer verder ontwikkelen en zoekt het daarom hogerop. Om dat doel te bereiken ziet hij voor zichzelf twee opties: solliciteren bij clubs die hoger spelen en ook toegelaten worden tot de trainerscursus TC-1. Die inschrijving sluit over niet al te lange tijd”, meldt de vereniging.

CSV en Diender zijn louter positief over elkaar en hopen de huidige prestaties voort te zetten. “Zijn hart ligt bij CSV ‘28. Daar waar hij het bijzonder naar zijn zin heeft, waar hij geniet van het werken met een fijne, leergierige, jonge groep en waar de resultaten ook nog eens prima zijn. Maar aan de andere kant zegt zijn verstand om nu een volgende stap te zetten. En daar scheiden dan de wegen van trainer en club.”

Voetbal, CSV ‘28, Emiel Diender

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws