Elektrisch rolstoelhockey in De Vogellanden

| 13-05-2015

SportService Zwolle, revalidatiecentrum De Vogellanden en onderwijscentrum De Twijn verzorgen op drie dinsdagen in mei en juni clinics elektrisch rolstoelhockey. Deze sport wordt veelal gespeeld onder de naam E-hockey en wordt in Nederland steeds bekender. De clinics zijn bedoeld voor de jeugd van 6 tot en met 18 jaar.

Elektrisch rolstoelhockey wordt veelal gespeeld onder de noemer E-hockey. De sport is bedoeld voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel of door een motorische beperking niet in staat zijn om een handbewogen rolstoel te bedienen. De clinics worden gehouden in de sportzaal van De Vogellanden en vinden plaats op dinsdag 29 mei, 2 juni en 9 juni. Aanvangstijdstip is drie keer om 17.00 uur, waarna de deelnemers een uur lang kennis kunnen maken. “Tijdens de clinics wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de wendbaarheid en worden er oefeningen gedaan om de bal en stick beter onder controle te krijgen. Als afsluiting wordt er een partijvorm gespeeld”, meldt de organisatie.

Mocht het je leuk lijken om deel te nemen aan één of meerdere van deze clinics, dan kun je contact zoeken met Loes Boetes van SportService Zwolle. Dit kan door te mailen naar l.boetesno@spmsportservicezwolle.nl of neem telefonisch contact op via 038-4236686. Geef daarbij aan of je gebruik wil maken van een stick aan de rolstoel of dat je zelf een stick vast kan houden. T-sticks, (lichte) hockeysticks en ballen zijn voor een ieder aanwezig.

SportService Zwolle, Hockey, De Twijn, G-hockey, De Vogellanden

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws