Ekiden Zwolle blijkt even minder in trek

| 17-04-2015

De 22ste editie van de Ekiden Zwolle wordt komende zondag gelopen door ‘slechts’ 112 teams van 6 hardlopers. Vorig jaar verwelkomde de organisatie nog ruim 180 ploegen, maar het heeft nu onder andere last van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Dat evenement is een dag eerder. “Maar het kon niet anders. Dit was het enige beschikbare weekend en afblazen was geen optie”, zegt organisator Peter Ras.

© Annet van Raalten

Van 180 naar 112 teams is een forse vermindering. De Ekiden Zwolle was jaarlijks een populaire loopwedstrijd, maar dat blijkt dit jaar toch iets anders. Normaliter wordt het evenement in het begin van april gehouden. Dat was dit jaar geen optie. “De Paasdagen zaten ons in de weg, waardoor we uit moesten wijken. In april was dit het enige beschikbare weekend”, vertelt Ras, die erkent dat daardoor het deelnemersaantal waarschijnlijk lager ligt. “Een dag eerder is de 10 Mijl van Zwolle-Zuid en daar doen heel veel mensen aan mee. Ook zijn er atleten die de marathon van Rotterdam hebben gelopen en die zitten nu niet te wachten op een wedstrijd. Het helpt allemaal niet mee, maar we moeten ook niet klagen. Het zijn nog wel altijd 112 teams. Dat is best veel.”

In totaal doen er zondag zeven wedstrijdteams mee. Bij de dames twee en bij de heren vijf. Zij lopen in estafettevorm ruim 42 kilometer, de marathonafstand. Ras verwacht dat de strijd bij de heren een Zwolse aangelegenheid gaat worden. “Ik denk dat het gaat tussen de BB-lopers en een team van PEC 1910. Een Zwols onderonsje en dat is ook wel een keer leuk”, lacht de organisator. Naast het hardlopen heeft de organisatie, samen met veertig vrijwilligers, een mooi programma op poten gezet. Voor ieder wat wils. “Er moet een familiesfeertje ontstaan. Er is een springkussen, muziek en wat te eten en te drinken. Ondanks het mindere deelnemersaantal wordt het vast en zeker weer een hele gezellige dag. We beginnen rond de klok van 11.30 uur”, zegt Ras. Voor meer informatie zie www.ekidenzwolle.nl.

PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws