EK: Spanning stijgt in EK 2016 Manager

| 03-07-2016

De spanning stijgt in het EK-spel van Sportief Zwolle. Ook na de zenuwslopende kwartfinale van zaterdagavond tussen Duitsland en Italië is Rune Hocepied nog altijd de koploper. Zijn voorsprong op nummer twee Rien Matthijssen bedraagt drie punten. David Albino en Edwin Meijer, de nummers drie en vier, moeten in de laatste vier wedstrijden van het EK voetbal nog acht punten zien goed te maken op Hocepied.

Spraakmakend was de confrontatie tussen Duitsland en Italië in de eerste helft zeker niet. Italië liet Duitsland aan de bal, maar de ploeg van Joachim Löw wist er eigenlijk geen raad mee. Toch kopte Bastian Schweinsteiger raak, maar nadat hij Mattia De Sciglio naar de grond had getrokken. Vlak voor rust werd het pas leuk. Thomas Müller kreeg een grote kans, maar raakte de bal totaal verkeerd. Aan de andere kant ging een pegel van Stefano Sturaro via een voet van Jérôme Boateng maar net naast het doel. Direct na rust leek Müller dan toch zijn eerste doelpunt te maken. Hij kapte zich goed vrij en schoot zuiver in, maar op de doellijn hield Alessandro Florenzi het schot met een katachtige hakbeweging tegen.

Na ruim een uur kwamen de Duitsers toch op 1-0. Mesut Özil schoot raak uit een voorzet van Jonas Hector. Het werd echter snel gelijk. Boateng maakte hands, waarna Leonardo Bonucci van elf meter de eindstand op 1-1 bepaalde. De penaltyserie was zenuwslopend. Simone Zaza, ingebracht voor de strafschoppen, schoot over, Gianluigi Buffon keerde de inzet van Müller, Özil schoot op de paal, Graziano Pellè schoot naast, Manuel Neuer pakte de inzet van Bonucci, Schweinsteiger schoot over en Neuer keerde de penalty van Matteo Darmian. Jonas Hector, back van FC Köln, maakte vervolgens de beslissende.

Voetbal, EK & WK-spel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws