EK: Rien Matthijssen beste EK-manager

| 11-07-2016

Rien Matthijssen is de grote winnaar van Sportief Zwolle EK 2016 Manager. De manager stond voorafgaand aan de finale tussen Portugal en Frankrijk nog op een derde plaats, maar schoot dankzij een krankzinnige ontknoping toch ‘De Snoeischaar’ voorbij. Zelfs na de goal van matchwinner Éder had ‘De Snoeischaar’ de beste papieren, maar de gele kaart van Paul Pogba in de slotfase van de verlenging kostte hem de kop.

De eerste helft van de finale stond zondag werkelijk bol van de dramatiek. Niet zozeer door het spel, dat niet verheffend was, als wel door de trieste aftocht van superster Cristiano Ronaldo. De regisseur en talisman van Portugal kreeg in de achtste minuut een tik, werd drie keer behandeld, maar moest in de 25ste minuut huilend het veld verlaten. De Portugezen oogden een tijdje stuurloos, maar de Fransen wisten niet te profiteren. Na een uur spelen had topscorer Antoine Griezmann het duel kunnen beslissen, maar zijn kopbal vloog net over. Pas in het slotkwartier werd het leuk en kreeg ook Portugal zowaar een kans. Doelman Hugo Lloris toonde echter zijn klasse bij de acrobatische inzet van Ricardo Quaresma.

André-Pierre Gignac was de laatste die een verlenging kon afwenden. De invaller draaide zich knap vrij en schoot vervolgens op de paal. In de verlenging kreeg Portugal steeds meer hoop op een goede uitkomst. Raphaël Guerreiro was al een keer dicht bij de 1-0 met een prachtige vrije trap die op de lat belandde. Maar in minuut 109 kroonde Éder zich tot de man die Portugal de eerste titel schonk. De Portugese aanvaller haalde van grote afstand uit en dompelde daarmee de Fransen in een diepe rouw. En naast de Fransen ook manager ‘De Snoeischaar’, al hoefde hij na de treffer nog niet te wanhopen. De gele kaart van zijn aanvoerder Paul Pogba (115e minuut) brak hem echter op.

Uiteindelijk wint Rien Matthijssen in Sportief Zwolle EK 2016 Manager met een verschil van slechts één punt, een ongekende ontknoping. Hij krijgt zodoende een Sony PlayStation 4, ter waarde van 399 euro. Nummer twee ‘De Snoeischaar’ ontvangt een waardebon ter waarde van 150 euro, te besteden bij Olympus Zwolle. De top drie van Sportief Zwolle EK 2016 Manager wordt gecompleteerd door Rune Hocepied, die een waardebon ter waarde van 125 euro wint. Voor nummer vier David Albino ligt een bon van 75 euro klaar. En tot slot krijgt nummer vijf Lodewijk de Vries een Olympus Zwolle-waardebon van 50 euro.

Voetbal, EK & WK-spel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws