EK: Quaresma brengt Portugal kwartfinale

| 26-06-2016

Het was om bij in slaap te vallen, de eerste drie achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal. Vooral het duel tussen Kroatië en Portugal was zaterdag een regelrecht gedrocht, want pas in de verlenging werd het eerste schot op doel geproduceerd. Invaller Ricardo Qauresma werd uiteindelijk het goudhaantje en bracht Portugal naar de kwartfinale: 0-1.

De eerste achtste finale van het toernooi ging tussen Zwitserland en Polen. De Polen kwamen door een treffer van Jakub Blaszczykowski op voorsprong, waarna de Zwitser Xherdan Shaqiri met een fenomenale omhaal voor een verlenging zorgde. Daarin werd niet gescoord en vervolgens nam Polen de strafschoppen beter. Het tweede duel was het Britse onderonsje tussen Wales en Noord-Ierland. Ook dat duel was niet om over naar huis te schrijven, want de ploegen kwamen tot een erbarmelijk niveau. Een eigen doelpunt van de Noord-Ier Gareth McAuley bracht uiteindelijk de beslissing: 1-0. Het derde en laatste duel van de dag was verreweg het saaist. Kroatië en Portugal maakten er een waardeloze partij van, die pas in de verlenging werd beslist. Quaresma kopte de winnende binnen, waardoor de Portugezen door gaan naar de kwartfinales.

De slaapverwekkende voetbaldag had aardig invloed op de ranglijst van Sportief Zwolle EK 2016 Manager. Lodewijk de Vries is alweer koploper af en stond de koppositie af aan Rien Matthijssen. Hij wordt op de voet gevolgd door Daan Dolstra, die slechts één punt minder heeft. Beide managers profiteerden van de Portugese overwinning. Zeker Matthijssen, aangezien hij met Cristiano Ronaldo en verdediger Pepe, die de nul hield, aardig scoorde. Zondag staan er wederom drie wedstrijden op het programma, die voor veel managers van groot belang zijn. Frankrijk, Duitsland en België komen in actie.

Voetbal, EK & WK-spel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws