EK: Koploper vaart wel bij blessure Pepe

| 07-07-2016

Met nog twee wedstrijden te gaan op het EK voetbal in Frankrijk is Rune Hocepied nog altijd de koploper in Sportief Zwolle EK 2016 Manager. Al had hij daar zelf misschien wel geen rekening meer mee gehouden. Nummer twee Rien Matthijssen beschikt immers over Cristiano Ronaldo én Pepe, terwijl Hocepied alleen Ronaldo in zijn ploeg heeft opgenomen. Gelukkig voor de lijstaanvoerder kwam Pepe woensdagavond niet in actie tegen Wales, waardoor Matthijssen acht punten misliep.

Aan de hand van uitblinker Cristiano Ronaldo wist Portugal zich woensdag voor de tweede keer te plaatsen voor de finale van een EK. Wales werd met 2-0 verslagen en dus kan Portugal zondag revanche nemen voor de verloren finale in 2004 tegen Griekenland. Portugal en Wales leunen doorgaans flink op hun verdediging en dat was in de eerste helft duidelijk te merken. De spanning was in het hele stadion voelbaar, maar de kansen waren gering in aantal en de amusementswaarde teleurstellend. Namens Wales was Gareth Bale het gevaarlijkst met een schuiver die recht op doelman Rui Patrício werd afgevuurd. Ronaldo was pal voor rust nog het dichtst bij een doelpunt met een kopbal, die een halve meter naast en net zover over vloog.

Niets wees erop dat de tweede helft een ander beeld zou geven, maar Ronaldo gooide het duel open. De superster van Real hing in de vijftigste minuut bij de prachtige voorzet van Raphaël Guerrero een seconde lang hoog en stil in de lucht en knikte snoeihard raak. Voordat Wales goed en wel op de nieuwe situatie was ingesteld, lag ook de 2-0 in het doel. Een schot van Ronaldo, dat naast zou zijn gegaan, werd door de lepe Nani tot doelpunt verlengd. Wales liet zich niet kennen en gooide plots alles op de aanval. Maar wat Bale en de zijnen ook probeerden, Portugal hield zich simpel staande, bleef via de omschakeling de gevaarlijkste ploeg en staat zondag verdiend in de finale.

Voetbal, EK & WK-spel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws