EK: Hoofdrol voor Pogba en Griezmann

| 04-07-2016

De vier halve finalisten van het EK voetbal zijn bekend. Wales, Portugal, Duitsland en Frankrijk maken nog kans op de Europese titel. Het aantal kanshebbers voor de hoofdprijs in Sportief Zwolle EK 2016 Manager is daarentegen nog vele malen groter. Dit komt mede door Paul Pogba en Antoine Griezmann. In tegenstelling tot de meeste managers in de top tien zijn er namelijk ook managers die Pogba of Griezmann de aanvoerdersband hebben gegeven.

Frankrijk zette zondagavond in het Stade de France in Parijs het in een roes verkerende IJsland terug op aarde: 5-2. Het sprookje over voetbaldwerg IJsland schreeuwde om een vervolg, maar na twintig minuten zat dat er al niet meer in. Olivier Giroud opende al snel de score met een schot dat door de benen van doelman Hannes Halldórsson ging. Vervolgens torende Paul Pogba bij een hoekschop hoog boven iedereen uit en kopte hard binnen. De wedstrijd zat direct op slot, maar de Franse honger was nog lang niet gestild. Dimitri Payet maakte met een prima schuiver er 3-0 van, waarna Antoine Griezmann de mooiste treffer van de avond voor zijn rekening nam. Na een slim overstapje van Giroud stiftte de spits van Atlético Madrid de bal beheerst over Halldórsson heen.

De doorgaans stoere IJslanders oogden murw geslagen, maar wilden na rust toch nog even laten zien dat hun plek bij de laatste acht niet louter op toeval berustte. Dat lukte redelijk. Kolbeinn Sigthórsson pikte bij de eerste paal zijn goaltje mee en ook Birkir Bjarnarson kopte een keer raak. Tussendoor vond de koppende Giroud nog eenmaal het net. Door al die treffers bleef de wedstrijd toch nog onderhoudend, ondanks het feit dat na twintig minuten de spanning al verdwenen was.

Voetbal, EK & WK-spel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws