EK: Griezmann en Hazard goudhaantjes

| 27-06-2016

Frankrijk, België en Duitsland hebben zich zondag op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van het EK voetbal. Het gastland won, na een 0-1 achterstand, met 2-1 van Ierland, terwijl Duitsland geen kind had aan Slowakije: 3-0. De Belgen maakten aan de hand van Eden Hazard gehakt van Hongarije, dat met een 0-4 nederlaag huiswaarts werd gestuurd.

Antoine Griezmann en Eden Hazard, dat waren zondag de mannen waar het om ging. In het eerste duel van de dag voldeed Griezmann aan de verwachtingen. De vliegensvlugge aanvaller zag zijn land op een 0-1 achterstand komen, maar in de tweede helft stelde hij hoogstpersoonlijk orde op zaken. Met twee doelpunten hielp Griezmann Frankrijk naar de kwartfinale. Duitsland had in het duel met Slowakije geen enkele moeite om te overleven (3-0), terwijl ook België eindelijk liet zien wat het echt kan. Uitblinker Eden Hazard nam een treffer voor zijn rekening en mede daardoor wonnen de Belgen met liefst 4-0 van Hongarije. Zodoende melden ook zij zich komende week in de kwartfinale, waarin men moet spelen tegen Wales.

In de Sportief Zwolle EK 2016 Manager sloeg David Albino een enorme slag. Hij beschikt in de frontlinie over zowel Eden Hazard als Antoine Griezmann, waardoor hij een voorsprong van liefst tien punten heeft. Marc Knobben bemachtigde door diezelfde spelers de tweede plaats, terwijl hij een dag eerder nog 25ste stond. Lodewijk de Vries is nog altijd de nummer drie, al heeft hij flinke concurrentie van nummer vier Rune Hocepied en nummer vijf Jeroen van Poppel. Maandag worden de laatste twee achtste finales gespeeld. Het topduel tussen Spanje en Italië begint om 18.00 uur, waarna om 21.00 uur het treffen tussen Engeland en IJsland op het programma staat.

Voetbal, EK & WK-spel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws