Eindsprint Be Quick goed voor periodetitel

| 13-05-2017

Dankzij twintig punten uit de laatste acht wedstrijden heeft Be Quick ’28 zaterdag op een geweldige wijze de periodetitel binnengehaald. Op de laatste speeldag werd Den Ham, mededinger naar de derde periode, met liefst 1-6 afgetroefd. Dit resulteert in een verlenging van het seizoen voor de Zwolse tweedeklasser. Be Quick neemt het nu in de nacompetitie op tegen DETO, de nummer twaalf van de eerste klasse D.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse ploeg begon uiterst voortvarend aan het duel met Den Ham. Yordi Veldman kwam al na een minuut alleen voor de keeper te staan, maar schoof de bal net voorbij de paal. Enkele minuten later maakt hij z’n fout goed door een teruggelegde bal van Sertaç Yilmaz in de korte hoek te schieten: 0-1. Daarna volgden de kansen elkaar in rap tempo op. Al in de elfde minuut werd het 0-2 toen Yilmaz de bal vanuit een rebound hard binnen schoot. Verrassend genoeg kwam Den Ham wat terug in de wedstrijd. Tim Nijzink knalde een bal in de kruising: 1-2. Het duurde daarna even voordat het team van Jan Locht en Rudi Fillet weer grip kreeg op het spel van de thuisploeg. Maar toen Sander Aarten in de 38ste minuut een voorzet van Yordi Veldman met het hoofd promoveerde tot goal, leek het verzet van Den Ham gebroken: 1-3.

Nog voor rust kregen Yordi Veldman, Sertaç Yilmaz en Floris Blom levensgrote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de 1-4 bleef uit. In de beginfase van de tweede helft was duidelijk te zien dat Den Ham er nog een wedstrijd van wilde maken, maar na de 1-4 van Sander Aarten was het gedaan. Kevin Zomerdijk tekende in de 59ste minuut voor de 1-5 en Aarten bepaalde de eindstand op 1-6.

Voetbal, Be Quick ’28, Tweede klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws