Eindelijk verslaat PEC Zwolle een concurrent

| 01-12-2018

Na nederlagen tegen Fortuna Sittard, Willem II en ADO Den Haag is PEC Zwolle er zaterdagavond eindelijk in geslaagd om te winnen van een concurrent. Tegen De Graafschap kenden de Zwollenaren een bliksemstart en dat was de aanzet voor een 0-2 zege. “Dit geeft een fijn gevoel”, stelt trainer John van 't Schip.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Je verwacht in Doetinchem een kolkende Vijverberg, omdat er op deze avond best wat op het spel staat. De nummer zeventien van de eredivisie treft de nummer vijftien, noem dat gerust een degradatiekraker. Niets is echter minder waar, want PEC speelt het stadion vanaf de eerste minuut stil. De ploeg is feller, scherper, eigenlijk gewoon beter dan de opponent en dat heeft het publiek door. Binnen het kwartier ontstaat er ook een Zwolse voorsprong, als Clint Leemans vanaf rechts een vrije trap mag nemen. Hij draait de bal naar de tweede paal en ziet dat zijn inzet in één keer achter Hidde Jurjus ploft. Een terechte voorsprong, die vanaf de tribunes wordt begroet met een vroeg ‘alles of niets’.

Je kunt je afvragen wat De Graafschap onder voetballen verstaat, want de Superboeren trappen de bal voornamelijk alleen maar naar voren. Je doet er PEC echter tekort mee, want de formatie lijkt er van doordrongen dat het menens is. Het wordt daarbij ook nog in het zadel geholpen door Lars Nieuwpoort, die op werkelijk bizarre wijze Kingsley Ehizibue torpedeert. Het levert hem de rode kaart op, waardoor PEC een gewonnen wedstrijd lijkt te spelen. Groots is het absoluut niet, echt grote kansen zijn ook er niet, maar problemen al helemaal niet.

Ook na rust blijft dat zo, want onmachtiger dan De Graafschap ga je ze dit seizoen niet meer tegenkomen. Zwolle heeft maar weinig nodig om de zege over de streep te trekken. Vooral omdat het aanvallende vermogen van de Doetinchemers bijzonder laag ligt. PEC krijgt via invaller Zian Flemming een redelijke mogelijkheid, terwijl ook Mike van Duinen even denkt aan scoren. Het doelpunt blijft uit, totdat Younes Namli op rechts de bal krijgt. Hij komt logischerwijs naar binnen en krult de bal op heerlijke wijze in de verre hoek. Daarmee heeft Zwolle de broodnodige zege binnen en dat was prioriteit nummer één. Maar onthoud: één zwaluw maakt nog geen zomer.

De reactie van verdediger Thomas Lam

Wedstrijdstatistieken:
De Graafschap: Jurjus, Nieuwpoort, Van de Pavert, Van Mieghem (67. Thomassen), Nieuwpoort, Bakker, Olijve, El Jebli, Narsingh (24. Tutuarima), Serrarens, Owusu

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van den Berg (46. Flemming), Lam, Paal, Bouy, Dekker, Leemans, Namli, Van Duinen (79. Elbers), Van Crooij

Scoreverloop:
14. 0-1 Clint Leemans
75. 0-2 Younes Namli

Gele kaarten:
Thomas Lam, Clint Leemans, Vito van Crooij (PEC Zwolle), Erik Bakker, Frank Olijve, Youssef El Jebli (De Graafschap)

Rode kaart:
Lars Nieuwpoort (De Graafschap)

Scheidsrechter:
Martin van den Kerkhof

Toeschouwers:
12.008

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws