Eikelboom dolenthousiast: nieuwbouw komt er

| 13-03-2018

De kogel is door de kerk: in 2020 moeten er op Voorsterpoort nieuwe WRZV-hallen herrijzen. De gemeenteraad stemde maandag unaniem in met het voorstel voor nieuwbouw. Dit tot grote blijdschap van WRZV Zaalvoetbal-voorzitter Freddy Eikelboom. “Geweldig nieuws. Ik ga er vanuit dat Zwolle in 2020 weer een juweeltje rijker is.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een eerder debat over de plannen leverde nog een fikse discussie op, vooral omdat wethouder René de Heer moest mededelen dat de kosten stegen van negen naar vijftien miljoen. Maandag stemde de gemeenteraad alsnog unaniem in, waardoor er groen licht is om de aankomende twee jaar over te gaan tot de bouw van nieuwe WRZV-hallen. “De oude accommodatie is heel erg gedateerd. Renovatie behoorde wat ons betreft niet tot de mogelijkheden, omdat het gepaard zou gaan met hoge kosten. Je moet ook nog eens voldoen aan nieuwe eisen en dat is in de huidige hallen niet meer mogelijk. Daarom is nieuwbouw nodig. Er staat iets moois te gebeuren”, vindt Eikelboom.

Het is wel zo dat huurtarieven voor de verenigingen in de loop der tijd zullen stijgen, maar dat mag de pret van Eijkelboom niet drukken. “De WRZV heeft een unieke functie in de stad, want naast het sportieve deel is het ook maatschappelijk betrokken. Het is geweldig dat het kan worden voortgezet in de nieuw te bouwen hal”, zegt de Zwollenaar, die ook denkt dat zijn zaalvoetbalvereniging er baat bij gaat hebben. “We kunnen nog meer zaalvoetbal gaan aanbieden. Op dit moment kan dat bijvoorbeeld niet in het weekend, maar dat zou in de nieuwe sporthal wel kunnen. Daarnaast willen er steeds meer teams in de KNVB-competities spelen en die kunnen we dan ook een plaats bieden.”

De nieuwe hal wordt gebouwd aan de Grote Voorst, naast het Kamperlijntje. De bouw van de nieuwe WRZV-hallen moet in 2020 gereed zijn. “Ik ben heel blij met de locatie. Het is een stadsvoorziening en wat dat betreft ligt het mooi centraal. Het wordt een hypermoderne hal, die kan concurreren met andere voorzieningen in de regio. Ik ben er heel erg blij mee. We kijken weer vooruit”, aldus Eikelboom.

Voetbal, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws