Ehizibue: ‘Voelt zeker als een overwinning’

| 30-09-2018

Dit is precies wat PEC Zwolle nodig heeft. De uitwedstrijd bij AZ dreigt zondag verloren te worden, totdat Zian Flemming kort voor tijd de 2-2 achter Marco Bizot kopt. Een niet verwacht resultaat. “In deze fase voelt ieder punt als een overwinning. Voor het hele team”, weet vleugelverdediger Kingsley Ehizibue.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is ongeveer na een kwartier, als AZ net op voorsprong is gekomen door een goal van Oussama Idrissi. De 1-4-4-2 valt volstrekt in het water, vooral omdat er op de zijkanten enorm veel ruimte ligt voor de flanken van AZ. Dan is er een onderbreking, worden de koppen bij elkaar gestoken en volgt er herstel. “Aan de zijkanten konden ze vaak twee tegen één maken en uiteindelijk hebben we dat goed opgelost. We zijn gaan praten, mensen aan gaan sturen en toen kregen we druk op de bal. We veroveren dan een paar keer de bal en dan kom je aan voetballen toe. AZ wist het niet meer”, concludeert Ehizibue.

Het zorgt ervoor dat PEC langszij komt, twee keer zelfs. AZ krijgt het namelijk wel voor elkaar om op 2-1 te komen, maar door een late goal van Zian Flemming eindigt het duel toch in 2-2. En dat zorgt voor geluksgevoel, zeker bij Ehizibue. Hij glimlacht er wat af. “In de 88ste minuut, dat is zo heerlijk. De laatste paar minuten krijgen we zelfs nog kansen, dan zie je wat een doelpunt met het team kan doen. Het geeft gelijk vertrouwen, iedereen krijgt een boost en dat hebben we echt goed gedaan. De laatste vier uitwedstrijden hebben we niet verloren. Als we ook nog goed gaan voetballen, dan kunnen we echt mooie dingen bereiken.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws