Ehizibue: ‘Trainen, ook als het perfect is’

| 16-09-2017

Even lijkt Kingsley Ehizibue zaterdag de schlemiel van de avond te worden. PEC Zwolle staat met 1-0 voor tegen Heracles, als de bezoekers een vrije trap mogen nemen. Via de schouder van Ehizibue zeilt de bal achter doelman Diederik Boer en daarmee lijkt een zege te vervliegen. Totdat Youness Mokhtar te hulp schiet. “Oh shit, dacht ik. Gelukkig was daar Youness nog”, lacht de rechtsback.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is brute pech wat Ehizibue in de slotfase overkomt. Hij denkt dat de bal op zijn hoofd komt, maar plotseling schampt de bal zijn schouder. De bal neemt een andere baan en dan is het zomaar 1-1. “Ik reken mezelf die goal sowieso aan, al weet ik niet of ik er heel veel aan kon doen. Dat moet ik nog even terugkijken. Ik dacht eigenlijk wel dat we daar twee punten kwijtraakten ja. Maar Youness speelde een hele goede wedstrijd en hielp ons daar goed”, vertelt Ehizibue, die zelf zonder directe inbreng bleef. Dat had anders kunnen zijn, als Ryan Thomas en Mustafa Saymak het vizier op scherp hadden staan. “Dan had ik vanavond sowieso een assist gehad. Er zit in ieder geval steeds meer verbetering in mijn voorzetten.”

Dat blijft toch een puntje, de effectiviteit van de rechterflank. De samenwerking tussen Younes Namli en Ehizibue oogt steeds gestroomlijnder, want de twee vullen elkaar prima aan. Als Namli een actie op poten zet, is Ehizibue er als de kippen bij om hem aanvallend te ondersteunen. En zo gaat het door, ook tegen Heracles. Toch haalt de rechtsback nog te weinig uit de voorzetten die hij geeft, al moet opgetekend worden dat zijn medespelers hem zaterdag niet hielpen. “Ik train er heel veel op, ook na de normale trainingen. Dan ga ik samen met Piotr Parzyszek nog even door en oefenen we op voorzetten. Zelfs als ze een keer perfect zouden zijn, dan blijf ik alsnog oefenen. Ze komen steeds vaker aan”, vindt Ehizibue.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Goede voorzetten of geen goede voorzetten, wat staat is dat PEC Zwolle een prima competitiestart achter de rug heeft. Vijf wedstrijden, tien punten, daar is weinig mis mee. Met wedstrijden tegen VVV en FC Groningen voor de boeg, ziet het er bijzonder rooskleurig uit. “Dit is heerlijk en daar moeten we op doorgaan”, zegt Ehizibue. Zijn trainer Van ’t Schip concludeert niet anders. “Hard werken, goed trainen en met beide benen op de grond.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws