Ehizibue steunt Zwols Kampioenschap

| 15-04-2016

PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue heeft zich per direct als ambassadeur verbonden aan het Zwols Kampioenschap Voetbal. De getogen Zwollenaar doet tijdens de komende editie onder andere de prijsuitreiking en maakt ook het dreamteam bekend. “Ik vind het een hele eer dat ze mij hebben gevraagd. Het is mooi om erkenning te krijgen, dat doet mij veel”, roept de profvoetballer, die momenteel deel uit maakt van de eerste selectie van PEC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A-junioren is ieder jaar weer een feest der herkenning. Vele voetballers uit Zwolle komen bijeen om zelf te spelen, aan te moedigen, of gewoon puur uit interesse. Zo ook Ehizibue, die ieder jaar aanwezig is om te kijken. Zelf deed hij eenmaal mee, in het shirt van CSV ’28. Een plaats in het dreamteam zat er niet in. “Op dat moment ging ik al naar PEC”, zegt hij. De kans dat Ehizibue dit jaar weer bij de wedstrijden te vinden is, is groot. Niet alleen is hij ambassadeur, ook worden de wedstrijden gespeeld op het terrein van CSV ’28. En laat dat nou net de eerste club van Ehizibue zijn. De Zwollenaar kijkt alweer uit naar de komende editie. “Ik vind het altijd leuk om te gaan kijken. Alle spelers willen zich laten zien en je wil toch de beste club van Zwolle zijn. En natuurlijk een plekje in het dreamteam veroveren.”

Zijn enige deelname aan het toernooi mondde niet uit in een eindoverwinning of een plek in het dreamteam. Hij speelde wel eenmaal mee in het duel van het dreamteam tegen PEC Zwolle A1. “Met PEC Zwolle, als B-junior. Dat weet ik nog wel.” Ehizibue is een fervent volger van het Zwols Kampioenschap. “Ik vind het mooi om te zien hoe de teams zich ontwikkelen. Ik kom nog wel eens bij Be Quick A1, omdat daar vrienden van mij spelen, maar verder niet. Het Zwols Kampioenschap is dan een mooie kans. En het blijft toch Zwolle en dat blijf ik graag volgen”, zegt hij. Wie hij als favoriet moet bestempelen, durft hij niet te zeggen. “Dan moet ik eerst alle teams hebben zien spelen, pas dan kan ik het zeggen. Maar er steken altijd wel wat teams bovenuit, dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik hoop dat ik iedere speelavond aanwezig kan zijn”, sluit Ehizibue af.

Voetbal, Zwols Kampioenschap Voetbal, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws