Ehizibue: ‘Natuurlijk voor de supporters’

| 30-09-2016

Geboren niet, maar getogen is Kingsley Ehizibue er wel. Zwolle is zijn stad en dus struint hij er op een doordeweekse dag nog wel eens rond. Een kind van de stad, een kind van PEC Zwolle ook. De zeven wedstrijden zonder winstpartij deden hem zeer, maar na de overwinning op ADO Den Haag (2-1) lacht hij de tanden bloot. Zoals iedereen, natuurlijk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het laatste fluitsignaal klinkt en er ontstaat een feestje als ware het een kampioenschap betreft. Een deel van de spelers vliegt naar de supporters, om samen het feestje te vieren. Een ander deel vliegt naar elkaar en daar volgt de ene na de andere omhelzing. Opluchting in optima forma, dat moge duidelijk zijn. Voor Ehizibue is het niet anders, want het waren zware weken. “ Zo hé, dit is wel even lekker hoor”, begint hij zijn relaas na de wedstrijd. “Weet je, deze is ook voor de supporters he, want zij zijn geen moment negatief geweest. Als ik door de stad liep, dan was het niet positief, maar ook niet negatief. ‘Kom op boys, ga dit omdraaien, want zo kan het niet langer’, riepen ze dan. Je merkt echt dat ze achter je staan en dat is fijn.”

Daar waar PEC Zwolle vrijdag verbetering toonde, deed Ehizibue dat ook. De vleugelspeler was bijzonder actief, fel en ook zijn acties slaagden een aantal keer prima. Net voor het einde werd hij gewisseld, maar dat had zeker niets te maken met zijn prestaties. “Ik had een paar goede momenten, ook een paar mindere momenten. Het was vooral veel strijden, vechten, alles om de overwinning hier te houden”, vertelt Ehizibue. De punten bleven in Zwolle en daarmee werd er aan de doelstelling voldaan. Nu is het zaak om door te pakken en bij te sluiten bij de middenmoot. “Ik blijf lekker nuchter, ga vanavond niet even los. Morgen weer trainen en dan de blik op de volgende wedstrijd. Dit is pas het begin.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws