Ehizibue: ‘Natuurlijk spannende weken’

| 2 Maanden geleden.

PEC Zwolle kan zondagmiddag in Utrecht weer beschikken over middenvelder Rick Dekker. Hij keert terug in de wedstrijdselectie, waarin nog geen plaats is voor de herstellende Kenneth Paal. Kingsley Ehizibue verwacht een lastige opponent. “Utrecht is een goed georganiseerde ploeg, maar we moeten niet bang zijn”, vindt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als er spelers zijn die snakken naar het sluiten van de transfermarkt (over twee weken), dan staat Ehizibue vast ergens in dat rijtje. Waar er ook een mededeling verschijnt over transfers in combinatie met PEC Zwolle, de naam van de Zwollenaar staat er negen van de tien keer bij. Ehizibue laat zich de kop echter niet gek maken, zo stelt hij. “Het zijn natuurlijk spannende weken, maar dat geldt voor iedereen. Wat er nog binnenkomt, wie er nog gaan. Je hoort dat supporters ermee bezig zijn, mensen die je spreekt, maar ik probeer me te focussen op het voetbal. Uiteindelijk gaat het daar om en de rest laat ik over aan anderen. Maar voor iedereen is het lekker als het 1 september is, dan heeft iedereen duidelijkheid.”

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat PEC Zwolle in mineur aan de competitie begon. SC Heerenveen was in de ouverture met 2-3 te sterk en PEC kon de lijn van de voorbereiding mondjesmaat doortrekken. Zodoende staan de Zwollenaren nog op nul punten. De wedstrijd tegen de Friezen werd uitvoering geanalyseerd. “Het was heel zuur om het na te bespreken”, stelt Ehizibue. “Na de 1-0 had iedereen, ook de mensen in het stadion, het gevoel dat we de 2-0 en 3-0 zouden maken. We hadden het gevoel dat we er meer uit konden halen en dat hebben we helaas niet gedaan. Nu ligt de focus weer volledig op Utrecht.”

In FC Utrecht treft PEC Zwolle een tegenstander in hetzelfde schuitje. De Domstedelingen kregen op bezoek bij PSV een flinke tik en zullen er vast en zeker op gebrand zijn om revanche te nemen. “Ze hebben daar een goede zeperd gehad ja, maar je ziet toch dat Utrecht een stugge ploeg is. Ze zijn gevaarlijk in de omschakeling en ze hebben goede spelers”, weet Ehizibue, die in Utrecht alleen voor drie punten het veld op gaat. “Pfff... Dat is zeker de bedoeling. Wat we thuis hebben laten liggen, willen we daar zeker goedmaken.” De wedstrijd tussen FC Utrecht en PEC Zwolle begint zondag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws