Ehizibue: ‘Natuurlijk slaat de twijfel toe’

| 07-05-2017

Als Ouasim Bouy zondag met rood van het veld wordt gestuurd, houdt heel Zwolle haar adem in. Winnen van SC Heerenveen lijkt voor PEC Zwolle een immense klus te worden, maar niets blijkt minder waar. Onder aanvoering van onder andere Kingsley Ehizibue trekt PEC volle bak ten strijde en dat resulteert in een 2-1 overwinning. “We moesten dit samen doen en hebben dit samen gedaan”, zegt Ehizibue.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwollenaar staat tegen Heerenveen aan de basis van een portie ongekende strijdlust. Door het wegvallen van Bouy komt Ehizibue plots weer als rechtsback te voetballen en dat doet hij met verve. Sam Larsson heeft een zware kluif aan Ehizibue, die vecht alsof zijn leven er vanaf hangt. “Je weet dat je in zo’n wedstrijd twee keer zo scherp moet zijn. Het is belangrijk dat je positief blijft, dicht bij jezelf blijft en alles geeft. Meer dan je best kun je niet doen en dat heb ik gedaan”, vertelt Ehizibue, die tijdens de wedstrijd niet op de hoogte was van de andere tussenstanden. Dat was misschien maar goed ook, want ook NEC, Roda JC en Sparta wonnen allemaal. “We hebben als groep gezegd dat we het in eigen hand wilden houden. Alle concurrenten hebben gewonnen, dus dit is maar goed ook.”

Hoe de wedstrijd ook verliep en hoe de concurrentie ook presteerde, het is de Zwollenaren allemaal een rotzorg. Trainer Ron Jans pakt in de catacomben direct een biertje, ook aanvoerder Van Polen smacht naar een drankje. Het waren pittige tijden, zeker de laatste twee weken. “Je merkt dat er wat conflicten ontstaan en frustraties leven. Natuurlijk ga je dan wel eens twijfelen of het goed komt. Toch denk ik dat de afgelopen twee weken ons goed hebben gedaan”, vindt Ehizibue, die daarmee ook doelt op de inbreng van een mental coach. “Die begeleider heeft met ons gezeten en heeft ons weer dichter bij elkaar gebracht. Vandaag hebben we er samen alles aan gedaan. Echt complimenten voor het hele team.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De rechtstreekse handhaving is in Zwolle reden voor een klein feestje. Aan het lijf van Ehizibue even geen polonaise, want hij is ka-pot. De back moest door kramp gewisseld worden en moet daar logischerwijs even van herstellen. “Ik drink sowieso niet en het lijkt me niet verstandig dat ik nu flink ga feesten, haha. Het wordt een rustig avondje, sowieso ga ik naar mijn familie toe. Lekker rustig nagenieten”, loopt Ehizibue lachend weg. Want de job is done, volgende week wacht er nog één potje. En dan zonder zorgen op vakantie. Eindelijk.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws