Ehizibue leeft toe naar zijn eerste derby

| 28-10-2016

Als kleine jongen genoot Kingsley Ehizibue al van de IJsselderby’s tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. In de jeugdopleiding van de Zwollenaren speelde hij niet vaak tegen de aartsrivaal, maar toch werd het gevoel wel overgedragen. Inmiddels is Ehizibue een vaste waarde in de hoofdmacht en maakt hij zich op voor zijn allereerste speelminuten in een IJsselderby. Zondag wacht zijn vuurdoop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ehizibue groeide op in Zwolle en is dus meer dan bekend met de sentimenten tussen Zwolle en Deventer. Mensen hoeven hem niet te vertellen hoe belangrijk de wedstrijd van zondag is, dat weet hij zelf maar al te goed. Toch is Ehizibue nog geen ervaringsdeskundige. Ja, hij weet als geen ander hoe het leeft. En ja, hij heeft ook de sfeer al eens meegemaakt. Maar zelf voetballen in een IJsselderby heeft hij nog niet gedaan. Ehizibue kijkt dan ook enorm uit naar zondagmiddag 12.30 uur, wanneer scheidsrechter Serdar Gözübüyük de wedstrijd in gang brengt. “Het is de wedstrijd van het jaar. Gezien de derby, maar ook gezien de stand op de ranglijst. Het is echt een belangrijke wedstrijd, dat merk je ook aan de supporters.”

Donderdagavond na de bekeroverwinning (2-1) op VVV-Venlo ging de blik van de spelers vrijwel direct op Go Ahead Eagles. Ehizibue krijgt een licht gevoel van opwinding als hij aan de derby denkt. “Sowieso, ik merk het wel ja. Ik krijg van kleins af aan al mee dat Go Ahead de rivaal is en dat je daar hoe dan ook van moet winnen. Ik zie mezelf ook nooit in hun shirt spelen, dat kan ik echt niet maken”, zegt de Zwollenaar, die zich mooie en minder mooie IJsselderby’s kan herinneren. “Ik weet nog dat we daar met 4-1 verloren en echt werden afgetroefd op felheid. Maar ik herinner me ook nog een bekerwedstrijd, toen PEC in de verlenging met 2-3 won. Schitterend was dat.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor zondag weet Ehizibue precies wat hem te doen staat. Zijn vrienden, zijn stadsgenoten, ze verlangen maar één ding van hem: erop knallen. “Het begint met strijd, vechtlust, er vol op gaan. Daarna kijken we wel naar het voetballende deel, al moeten we dat niet vergeten. We moeten laten zien dat de IJssel van ons is”, spreekt hij klare taal. En volgt er dan een doelpunt van Kingsley? “Ik heb nog nooit gescoord tegen Eagles, dus dat zou natuurlijk mooi zijn. Maar wie er ook scoort, ik juich even hard. We moeten winnen.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk; Warmerdam, Holla; Ehizibue, Saymak, Mokhtar; Menig

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws