Ehizibue: ‘Iedere dag keihard knokken’

| 15-01-2017

Het zijn lastige tijden voor PEC Zwolle-aanvaller Kingsley Ehizibue. In de eerste seizoenshelft was hij veelvuldig basisspeler, maar halverwege raakte hij zijn plaats kwijt. Zondag tegen Ajax (1-3) stond Ehizibue, mede door wat afwezigen, weer eens aan de aftrap. Het deed hem goed. “Ik kan alleen maar proberen om het de trainer lastig te maken. Dat doe je door iedere dag keihard te knokken”, geeft Ehizibue aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er zijn mindere wedstrijden om weer eens te laten zien wat je kan. Ehizibue, toch een soort van publiekslieveling in Zwolle, mag thuis tegen Ajax weer eens opdraven. Hij kende een lastig einde van 2016, waardoor zijn basisplaats werd ingeruild voor een plaats tussen de wisselspelers. “Dat is lastig, natuurlijk. Maar het hoort erbij, want de voetballerij is nou eenmaal hard. Ik moet elke dag mijn best doen. Meer kan ik niet doen”, zegt Ehizibue. Tegen de Amsterdammers laat hij bij vlagen weer zien wat hij kan. Zijn rendement ligt nog wel bijzonder laag, dat moet gezegd. Maar goed, je kunt nou eenmaal niet alles hebben. De acties zijn er in ieder geval weer. “Ik heb een paar mogelijkheden gehad, daar had ik meer uit moeten halen. Dat is ook nog een punt waar ik aan moet werken.”

Ehizibue ziet dat PEC Zwolle een redelijke eerste helft op de mat legt. Ajax krijgt amper kansen om toe te slaan, terwijl de Zwollenaren zelf best dreigend zijn. Die dreiging komt ook van Ehizibue, maar scoren is er niet bij. “In de eerste helft houden we goed stand”, zegt hij. “We zijn voor elkaar door het vuur gegaan en gaven weinig weg. Het stond als een huis. Het is jammer dat we bij die twee doelpunten niet scherp zijn, want dat heeft de wedstrijd uiteindelijk beslist.” Het is een klinkklare analyse, waar geen speld tussen te krijgen is. Twee doelpunten in twee minuten doen PEC de das om, terwijl het toch geen onaardig duel afwerkt. “We houden hier wel een goed gevoel aan over, denk ik. Alleen moeten we punten gaan pakken, dat blijft het allerbelangrijkste.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het goede gevoel moet PEC meenemen naar Den Haag, waar komende zaterdag het duel met ADO wacht. En dan wordt het serieus een kwestie van moeten, om zo de goede bedoelingen kracht bij te zetten. “Ik hoop dat ik daar weer in de basis sta, maar dat is en blijft een keuze van de trainer. Ik moet tijdens elke training keihard werken en zorgen dat de trainer niet meer om mij heen kan”, roept Ehizibue, die opmerkelijk positief blijft. “Je moet aan je eigen belang denken, maar op dit moment staat het teambelang voorop. Ook als ik niet speel, geef ik honderd procent. We hebben een doel en dat is in de eredivisie blijven. Daar moet alles voor wijken.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws